Ειδήσεις

Εγκαταλελειμμένη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στα Χανιά

Εκατόν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου σε ορεινή τοποθεσία του νομού Χανίων, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν σε αγροτικές περιοχές για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Τα δενδρύλλια, ύψους έως 2,20 μ., που εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στις Αρχές, ήταν εμφανώς εγκαταλελειμμένα, στο στάδιο της ξήρανσης.

Τώρα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών έχει ρίξει βάρος στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, από αστυνομικούς της Δίωξης σε συνεργασία με τo Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Κισσάμου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 108 δενδρύλλια κάνναβης, εμφανώς εγκαταλελειμμένα και ευρισκόμενα στο στάδιο της ξήρανσης, ύψους έως 2,20 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων».

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια