Ειδήσεις

Στους 32 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λέσβο

Στους 32 ανέβηκε ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Λέσβο, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βούλιαξε ανοικτά της Εφταλούς.

Από το πρωί της Παρασκευής στις ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου, από τη Μήθυμνα και την Πέτρα μέχρι την αρχαία Άντισσα, ξεβράστηκαν 22 ανθρώπινες σοροί, στην πλειοψηφία τους παιδιών ηλικίας λίγων μηνών έως έξι ετών.

Ο αριθμός αυτός ήρθε να προστεθεί στους 10 μέχρι σήμερα νεκρούς του ναυαγίου και να επιβεβαιώσει τους αρχικούς φόβους, ότι στο πλοίο που ναυάγησε επέβαιναν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες - και σύμφωνα με κάποιες πρώτες μαρτυρίες μέχρι και 350.

«Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί τελικά ο φόβος για 300-350 επιβαίνοντες, θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικές πραγματικά σκηνές τις επόμενες μέρες, όταν θα φυσήξουν άνεμοι και η θάλασσα βγάλει στην ακτή πνιγμένους ναυαγούς», έλεγε χθες στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Την ίδια ώρα, πέντε παιδιά που διασώθηκαν από το μεγάλο ναυάγιο δεν έχουν βρει τους γονείς τους και παραμένουν νοσηλευόμενα στην Παιδιατρική Kλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους.

Τα παιδιά αυτά διακομίσθηκαν την Τετάρτη, με σοβαρά προβλήματα υγείας, στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν από τους διασωθέντες, παρά το γεγονός ότι τις φωτογραφίες τους τις είδαν όλες οι οικογένειες των ναυαγών που αναζητούν τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, άλλο ένα ναυάγιο με θύμα έναν 20χρονο πρόσφυγα αναφέρθηκε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.

Σχόλια