Ειδήσεις

Παρέμβαση Αυγενάκη προς τον υπουργό Οικονομικών

Στη «λανθασμένη ένταξη» της προαιρετικής εισφοράς των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) και των Σωματείων της αναφέρεται ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης, «το 70% και πλέον της προαιρετικής αυτής εισφοράς περιέρχεται στα 58 Σωματεία των πολιτικών συνταξιούχων και το 30% (Ν.Δ. 645/1970) και λιγότερο για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας (προσωπικό, έκδοση και δωρεάν παροχή της εφημερίδας, μετακίνηση 9 μελών του Δ.Σ.  από και προς τις περιφέρειές τους, ετήσια πανελλήνια συνέδρια, συνδρομή στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνταξιούχων FERPA, κοινόχρηστα κ.λπ.».

Στην αναφορά επίσης τονίζεται ότι «επειδή η εισφορά αυτή είναι ανταποδοτική και όχι υποχρεωτική, αφού ο συνταξιούχος μπορεί να τη διακόψει οποτεδήποτε, πιστεύουμε ότι από υπερβάλλοντα ζήλο περιλήφθηκε στη "συμφωνία" της 14ης Αυγούστου 2015 και από παραδρομή λογίστηκε ως φόρος υπέρ τρίτων και επιχειρείται η κατάργησή της».

Η απάλειψη από τη λίστα των επιβληθέντων φόρων υπέρ τρίτων αυτής της προαιρετικής και ανταποδοτικής εισφοράς κρίνεται αναγκαία και είναι σημαντική για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

Σχόλια