Ειδήσεις

Χανιά: 27χρονος παιδόφιλος στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τη δράση ενός νεαρού Σλοβένου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν φωτογράφιζε μικρά παιδιά, αποκομίζοντας υλικό που κατατάσσεται στην παιδική πορνογραφία, αποκάλυψε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Προηγήθηκε έφοδος αστυνομικών του Τμήματος Βάμου και της ΟΠΚΕ Χανίων στο σπίτι του μετά από πληροφορίες. Μια απλή επισκόπηση σε προσβάσιμους φακέλους του ηλεκτρονικού υπολογιστή αποκάλυψε την παραγωγή και κατοχή, από τον 27χρονο, φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι υπόνοιες για τη δράση του 27χρονου, ο οποίος είχε εξαιρετικά περίεργη συμπεριφορά, είχαν όπως φαίνεται κοινοποιηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Βάμου, το οποίο αξιοποίησε τις πληροφορίες και κατάφερε να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε ο νεαρός Σλοβένος να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια φωτογραφική μηχανή, ένας φορητός ηλεκτρονικός δίσκος αποθήκευσης και δύο κάρτες αποθήκευσης φωτογραφιών. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου, ενώ ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια