Ειδήσεις

ΟΛΗ: Χιλιάδες αφίξεις επισκεπτών στο λιμάνι και το Νοέμβρη

Άλλα τρία κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν πάνω από 5.000 επισκέπτες, έδεσαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για αύξηση στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ για αύριο, τελευταίο Σάββατο για αυτόν το γεμάτο κρουαζιερόπλοια μήνα Οκτώβρη, στο λιμάνι της πόλης αναμένονται να προσεγγίσουν περίπου 3.820 επισκέπτες κρουαζιέρας με τα κρουαζιερόπλοια "MSC Opera" και "Rotterdam".

Αλλά και ο Νοέμβρης που ακολουθεί δεν υστερεί καθόλου, με περίπου 28.400 αναμενόμενους επισκέπτες, νούμερο αρκετά σημαντικό για χειμερινό μήνα, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποδίδουν καρπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΗ, χθες Πέμπτη, στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε για πρώτη φορά (όγδοο maiden call για το 2015) το κρουαζιερόπλοιο "Aida Bella" της εταιρείας " AIDA CRUISES" με 2.300 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος. Στο λιμάνι κατέπλευσαν επίσης την ίδια μέρα το κρουαζιερόπλοιο "MSC Sinfonia" της εταιρείας "MSC CRUISES" με 1.850 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος καθώς επίσης και το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Olympia" της εταιρείας "CELESTYAL CRUISES" με 884 επιβαίνοντες και 540 μέλη πληρώματος, το οποίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του για τη χρονιά αυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου μας και ακουσμάτων κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εθιμοτυπική συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο του "Aida Bella", κ. David Adrian, στο πλοίο όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Στον πλοίαρχο του "MSC Sinfonia" ένα μικρό δέντρο ελιάς δωρίθηκε ως ένδειξη καλών σχέσεων και συνεργασίας, ενώ αναμνηστικό δώρο αποδόθηκε στον πλοίαρχο του "Celestyal Olympia" με τη συνοδεία ευχών για ανανέωση των συναντήσεων για την επόμενη χρονιά.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 28 Οκτώβρη, το κρουαζιερόπλοιο "Silner Wind" της εταιρείας "SILVERSEA CRUISES", μιας εταιρείας υψηλών προδιαγραφών, κατέπλευσε έκτακτα στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο και παρέμεινε από τις 13:00 έως τις 20:00. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις τεσσάρων ωρών, ο Οργανισμός για μια ακόμα φορά ενεργοποίησε άμεσα τις διαδικασίες και το μηχανισμό υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου, ακόμα και σε ημέρα αργίας, καταφέρνοντας να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, παρόλο που ειδοποιήθηκε αργά για τη συγκεκριμένη άφιξη.

Σχόλια