default-image

Δύο ημερίδες για το μαθητικό έντυπο στο Ηράκλειο

Κρήτη
Δύο ημερίδες για το μαθητικό έντυπο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 2ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων διοργανώνεται από το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας "Λευτέρης Δασκαλάκης", την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" του νομού Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα διεξαχθούν δύο ημερίδες για το μαθητικό έντυπο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω": Η πρώτη αφορά στα δημοτικά σχολεία, ενώ η δεύτερη στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα, θα δοθούν πληροφορίες για το μαθητικό έντυπο και τους άξονες του διαγωνισμού (ρεπορτάζ - συνέντευξη - φωτορεπορτάζ). Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Παρακαλούνται όσα σχολεία έχουν εκδώσει κάποιο σχολικό έντυπο να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εξασφάλιση του χρόνου μιας σύντομης παρουσίασής του. Ακόμα, οι όποιες προηγούμενες εκδόσεις εντύπων θα ήταν χρήσιμες σε έντυπη μορφή για το έντυπο αρχείο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του συλλόγου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας, στο Σύλλογο "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και στην ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου, με τηλεφωνική επιβεβαίωση στα τηλέφωνα που δίνονται παρακάτω: από τον Γιώργο Δασκαλάκη στα τηλέφωνα 6972/247.002 και 2810/771.214 και στα [email protected] και www.lefterisdaskalakis.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News