Ειδήσεις

Πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου

Μια απίστευτη εικόνα, που δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα του Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Νίνος διαπληκτίστηκαν και λίγο έλειψε να... πιαστούν στα χέρια! Όλα αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης θέματος για τη ΔΕΥΑΡ.

Όπως γράφει το rethemnosnews, απ' όπου αλιεύσαμε και το σχετικό βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η έντονη λογομαχία μεταξύ τους ξεκίνησε με αφορμή το θέμα της ΔΕΥΑΡ, η διοίκηση της οποίας κατέθεσε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ο Δήμος να εγγυηθεί, ώστε να προχωρήσει σε διακανονισμό για χρέη 2,3 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Νίνος ζήτησε να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταστάσεις και πίνακες από τη ΔΕΥΑΡ προκειμένου να διευκρινιστεί πώς δημιουργήθηκε το χρέος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το θέμα.

Το κλίμα άρχισε να ηλεκτρίζεται όταν ο κ. Νίνος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική Αρχή για τη μη είσπραξη των χρεών προς τη ΔΕΥΑΡ, κάνοντας λόγο και για πελατειακές σχέσεις.

Εξοργισμένος ο δήμαρχος, αφού τον ανακάλεσε έντονα στην τάξη λέγοντάς του ότι ψεύδεται, τόνισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο έστειλε 26 χιλιάδες ειδοποιητήρια στους δημότες που είχαν οφειλές προς την Επιχείρηση.

Προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η συνεδρίαση να συνεχιστεί, ο προεδρεύων κ. Μανώλης Φουρφουλάκης διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά, φέρνοντας όμως τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς την ώρα που ο δήμαρχος αποχωρούσε από την αίθουσα αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στον πατέρα του κ. Νίνου, κάνοντας αρνητικά σχόλια για την εντιμότητα της οικογένειας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης φανερά εκνευρισμένος πλησίασε το δήμαρχο, απαιτώντας να γυρίσει στο βήμα και να ανακαλέσει, πράγμα όμως που δεν έγινε και έτσι ο ένας κινήθηκε «απειλητικά» εναντίον του άλλου. Όμως οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν άμεσα, μπαίνοντας ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι οποίοι λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, ώστε να μη δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.

Μετά την έντονη αντιπαράθεση και την ανταλλαγή "πυρών", απειλήθηκε νέο επεισόδιο αυτή τη φορά μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Μπιρικάκη και του Θοδωρή Νίνου, καθώς ο πρώτος προσπάθησε με έντονο ύφος να υπερασπιστεί το δήμαρχο, το οποίο επίσης έληξε λόγω της επέμβασης των ψυχραιμότερων.

Δείτε το βίντεο με τα απίστευτα σκηνικά (το βίντεο έχει όλη τη συνεδρίαση, πάνω από 5 ώρες και 40 λεπτά. Τα... τρομερά συνέβησαν μετά το 5:15:00):

Σχόλια