default-image

Ντ. Μαρούδα:  Πολυπαραγοντικό το προσφυγικό ζήτημα

Κρήτη
Ντ. Μαρούδα:  Πολυπαραγοντικό το προσφυγικό ζήτημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις στρεβλώσεις και του κινδύνους που κρύβει για την χώρα μας η πρόσφατη συμφωνία για τους πρόσφυγες, ανέδειξε μιλώντας στο Ράδιο984 και το Γιώργο Σαχίνη, η καθηγήτρια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ντανιέλλα Μαρούδα.

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη έξαρση των μεταναστευτικών ροών περίπου το Μάρτιο του 2016, όπου συνολικά αναμένονται στο εξάμηνο 700.000 άνθρωποι» είπε η κ. Μαρούδα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο των τοπικών αρχών. «Οι διεθνής οργανώσεις για τους πρόσφυγες είναι έτοιμες, έχουν βρει και τους χώρους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τα hot spots, ώστε να είναι οι δομές έτοιμες στο επόμενο εικοσαήμερο όπως απαιτεί η συμφωνία, ωστόσο μπλοκάρουν από τα προσχώματα που θέτουν οι δημοτικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαρούδα.

Τέλος η κ. Μαρούδα, άφησε αιχμές για τις παραινέσεις του γερμανού ΥΠΕΞ  Σταινμαγιερ περί ελληνογερμανικού ταμείου νεολαίας καλώντας τον να το εντάξει στη παραδοχή των γερμανικών οφειλών για τη καταστροφή της Ελλάδας στην κατοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News