Ειδήσεις

Ηράκλειο: Σκηνοθέτησε ληστεία για να αρπάξει χρήματα

Μια ληστεία και μια καταγγελία για ληστεία, που εξελίσσεται σε θρίλερ, σημειώθηκαν στο Ηράκλειο τα τελευταία 24ωρα.

Στην πρώτη περίπτωση, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ένα άτομο με την απειλή μαχαιριού εισέβαλε σε μίνι μάρκετ στην οδό Μαυσώλου και με συνοπτικές διαδικασίες απέσπασε τις εισπράξεις της ημέρας από τον υπάλληλο. Ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα και αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση της καταγγελλόμενης ληστείας, αναζητείται η αλήθεια, καθώς το φερόμενο ως θύμα δεν έπεισε τις Αρχές με την κατάθεσή του, με συνέπεια η καταγγελία να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το θύμα που εμφανίζεται να εργάζεται για λογαριασμό διαφόρων καταστημάτων στο Ηράκλειο, με καθήκοντα τακτοποίησης λογαριασμών και εκκρεμοτήτων, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο δράστης, κατά τα λεγόμενά του, τον απείλησε και του άρπαξε μια τσάντα με έγγραφα και αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, μετά την έρευνα στο σημείο όπου περιέγραψε ότι έγινε η επίθεση, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, όσο και τη δεύτερη εξέταση του φερόμενου ως θύματος, προέκυψαν σοβαρές αντιφάσεις που κατέληξαν στην ομολογία του.

Όπως είπε ο νεαρός, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα, σκηνοθέτησε τη ληστεία καθώς τα περισσότερα από τα χρήματα που του είχαν εμπιστευτεί οι εργοδότες του, είχαν γίνει καπνός. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ των υστέρων παρουσίασε μέρος του ποσού με την πρόθεση να επιστρέψει τα χρήματα στους εμβρόντητους εργοδότες του, οι οποίοι είναι γνωστοί επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται, με τους αστυνομικούς της ασφάλειας να εξετάζουν τα όσα είπε για το πού κατέληξαν τα υπόλοιπα χρήματα.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια