Ειδήσεις

Έμποροι: Ζητούν παράταση πληρωμής τελών δημόσιων χώρων

Ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου με επιστολή που έστειλε προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών ζητά την παράταση της λήξης πληρωμής των τελών για την χρήση δημόσιων χώρων μέχρι τέλος του χρόνου.

Ακολουθεί η επιστολή η επιστολή προς τον αντιδήμαρχο κ. Καραντινό:«Αξιότιμε κύριε αντιδήμαρχε ,

Είναι σε όλους γνωστή η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η τοπική αγορά και είναι γεγονός ότι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν. Κάθε επιπλέον έξοδο το οποίο επιβαρύνει τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που έχουν τους επιβληθεί, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση. Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής αυτής, είναι η προθεσμία της πληρωμής των τελών για τους κοινόχρηστους χώρους, επιχειρήσεων μελών μας αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης .

Εν προκειμένω η προθεσμία για την πληρωμή των τελών παραχωρούμενων κοινοχρήστων χωρών (για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων) είναι η 30η Οκτωβρίου, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από το Δήμο, από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα θα κληθούν να καταβάλλουν ένα σημαντικό πρόστιμο. Οι έμποροι αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και καφέ, θέτουν ως θέμα ότι η παρούσα χρονική στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη μιας και συμπίπτουν πολλές και διαφορετικές πληρωμές, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ του τριμήνου, η εφορία κλπ.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε να δοθεί μια παράταση έως το τέλος του έτους. Είναι αναγκαίο να δείξετε κατανόηση, κυρίως σήμερα, που έχει κορυφωθεί η κρίση και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν μεγάλη μείωση στην πελατεία τους».

Σχόλια