default-image

Γεωργιάδης από Χανιά: "Ο Τσίπρας κορόιδεψε τους Κρητικούς"

Κρήτη
Γεωργιάδης από Χανιά: "Ο Τσίπρας κορόιδεψε τους Κρητικούς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Αλέξης Τσίπρας κορόιδεψε τους Κρητικούς», υποστήριξε το πρωί της Παρασκευής από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι Κρητικοί, που, όπως είπε, έδωσαν μεγάλο ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ανεχθούν αυτή την κοροϊδία.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στην Κρήτη και απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες του, δεδομένου ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης κατάγονται από το νησί, επισήμανε ότι οι συνυποψήφιοί του μπορεί να έχουν ένα πλεονέκτημα, ωστόσο, όπως εκτίμησε, και ο ίδιος θα πάει καλά λέγοντας ότι «πιστεύω ότι τα χνώτα μου ταιριάζουν με τους Κρητικούς».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. αφορά όλους τους Έλληνες, γιατί αφορά την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας».

Από τα Χανιά ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι άλλα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και άλλα πράττει σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που η Νέα Δημοκρατία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση την ώρα που και η ίδια ψήφισε το 3ο μνημόνιο, υποστήριξε ότι στα όργανα του κόμματος είχε διαφωνήσει λέγοντας ότι η Ν.Δ. δεν έπρεπε να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, ωστόσο το ψήφισε για λόγους εσωκομματικής πειθαρχίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η Ν.Δ. δεν ψήφισε τα μέτρα, ψήφισε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όμως βεβαίως τη θετική μας ψήφο ο λαός την εισέπραξε ως συμφωνία στα μέτρα».

Τώρα, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, «η Ν.Δ. καταψηφίζει τα μέτρα. Αυτό είναι που είχα προτείνει εγώ από τον Αύγουστο. Ήρθε με μια καθυστέρηση. Δυστυχώς αυτό το μεγάλο σφάλμα που κάναμε το καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να μας πάει σε εκλογές και να κερδίσει με μια σχετική ευκολία. Τέτοιου είδους σφάλματα αν είμαι εγώ αρχηγός της Ν.Δ. δε θα επαναληφθούν».

Από τα Χανιά ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία.

Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη, κατά την οποία για ακόμη φορά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε μέρα που είναι ο Τσίπρας στην εξουσία είναι μία μέρα που μεγαλώνει ο λογαριασμός. Γιατί το παιδί αυτό μπορεί να είναι γλυκό, μπορεί να είναι χαμογελαστό, μπορεί να είναι συμπαθητικό, ό,τι θέλετε πείτε το, τη δουλειά αυτή δεν ξέρει να την κάνει.

Πώς πας και βάζεις πρωθυπουργό έναν που δεν έχει δουλέψει μία μέρα στη ζωή του; Ξέρεις πόση δουλειά είναι να είσαι πρωθυπουργός; Έχεις καταλάβει πόσο δύσκολη δουλειά είναι; Δε φαντάζεσαι πόσο δύσκολη δουλειά είναι.

Και πήγαν και τον ψήφισαν, λέει, γιατί είναι χαμογελαστός, λέει, είναι συμπαθητικός. Πάρτε έναν ηθοποιό του Χόλυγουντ να βάλετε, τι να σας πω. Έτσι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός κάποιος;», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. βρέθηκε στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας», είπε, «θα είναι πιθανότατα και ο επόμενος πρωθυπουργός. Άρα όσα προβλήματα και να έχουμε είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι σημαντικό δηλαδή ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να εκλεγεί μέσα από μία διαδικασία που θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Και εγώ θέλω να καλέσω τον κόσμο, παρά τις δυσκολίες του, να έρθει και να ψηφίσει. Δε λέω κατ' ανάγκη να ψηφίσει εμένα - το προτιμώ φυσικά αν ψηφίσει εμένα - αλλά λέω ότι πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει. Πρέπει δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση να γίνει ξανά μία ισχυρή πολιτική δύναμη για να μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο που χρειάζεται να διαδραματίσει ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News