default-image

"ΌΧΙ" εμπόρων στο άνοιγμα των μαγαζιών 1 Νοεμβρίου

Κρήτη
"ΌΧΙ" εμπόρων στο άνοιγμα των μαγαζιών 1 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένε "όχι" στο άνοιγμα της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου οι περισσότεροι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και σύλλογοι σε επίπεδο Κρήτης. Ακόμα κι αν πρόκειται για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι θεωρούν πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει προβλήματα σε βάρος των μικρομεσαίων καταστημάτων.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης δήλωσε ότι «εμείς πάντα φωνάζαμε ότι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, με εξαίρεση μόνο τις δύο τελευταίες κάθε έτους, πρέπει να παραμένουν κλειστά. Είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα καταργούσε το νόμο για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Δεν το έκανε. Από 'κει και πέρα, τα μέλη μας είναι ελεύθερα να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Αλλά και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, εξέδωσε αρνητική απόφαση. Μεταξύ άλλων, οι Χανιώτες έμποροι αναφέρουν:

«Όλοι εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι αν ανοίξουμε την Κυριακή σίγουρα δε θα λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα, ίσα-ίσα θα γίνουμε ο δούρειος ίππος για τις πολυεθνικές και τα μεγαλομάγαζα. Την Κυριακή τη θέλουμε σαν μέρα ξεκούρασης για εμάς τους εργαζόμενούς μας, τις οικογένειές μας.

Αλήθεια η απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα των Κυριακών το προηγούμενο διάστημα ποιους βοήθησε; Μόνο τους μεγάλους βοήθησε να αβγατίσουν τα κέρδη τους στην πλάτη μας και σε βάρος των εργαζομένων τους. Θέλουν να ξεκληρίσουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έχει απομείνει από τα μικρομάγαζα, να τα παραδώσουν βορά στους "καρχαρίες" του ανταγωνισμού.

Να μετατρέψουν εμάς και τους εργαζόμενους στους κλάδους του εμπορίου σε κανονικούς είλωτες, που το μόνο που θα τους λείπει είναι μια μπάλα ισοβίτη περασμένη στα πόδια. Ο λαός δεν έχει φράγκο και αυτοί λένε ότι για τις στερήσεις του και για την εκμηδένιση των καταναλωτικών του δυνατοτήτων φταίει το ωράριο των καταστημάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News