Ειδήσεις

Διαμαρτυρία τριτέκνων για το επίδομα (video)

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι τρίτεκνες οικογένειες του Ηρακλείου - αλλά και της υπόλοιπης χώρας - καθώς περιμένουν να λάβουν την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος που δικαιούνται, σχεδόν δυο μήνες τώρα.

Οι τρίτεκνοι οι οποίοι προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου, μιλούν για κοροϊδία της κυβέρνησης, αφού η καταβολή του επιδόματός τους πάει από αναβολή σε αναβολή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, την ίδια ώρα που δυσκολεύονται ακόμη και να εξασφαλίσουν το φαγητό των παιδιών τους.

Η δόση

Η καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος επρόκειτο να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα για τις 30 του μήνα. Η πιο πρόσφατη δέσμευση κάνει λόγο για την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωστόσο, οι τρίτεκνοι ξεκαθαρίζουν ότι εάν το επίδομα δεν τους καταβληθεί ούτε τότε, το ποτήρι της οργής θα ξεχειλίσει…

Σχόλια