Ειδήσεις

Μπλόκο… κόκκινων κτηνοτρόφων στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή των νέων μέτρων, που όπως υποστηρίζουν συρρικνώνουν τα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για στήριξη της κτηνοτροφίας.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, οι "κόκκινοι" κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους στην είσοδο της πόλης των Χανίων στον κόμβο Μουρνιών, από όπου με μηχανοκίνητη πορεία μέσω του κέντρου της πόλης έφτασαν στην Αντιπεριφέρεια.

Αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον αντιπεριφρειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη στον οποίο και επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα διαμαρτυρίας δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη πολιτική. Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η Ε.Ε. και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ», δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Παράλληλα επισήμανε ότι «οι κτηνοτρόφοι των Χανίων συμπαρίστανται στον αγώνα των αγροτών της Κρήτης που οργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο».

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κτηνοτρόφων εξέφρασαν και μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων-Πολυτέκνων Χανίων, που νωρίτερα είχαν βρεθεί στην Αντιπεριφέρεια ζητώντας την άμεση καταβολή των επιδομάτων που λαμβάνουν.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια