default-image

"14 προγράμματα κοινωνικής προστασίας έχουν βαλτώσει"

Κρήτη
"14 προγράμματα κοινωνικής προστασίας έχουν βαλτώσει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, αναφέρθηκε στα 14 προγράμματα που σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν «βαλτώσει».

Πιο αναλυτικά, ακολουθεί σχετική ανακοίνωση: «14 προγράμματα της Κοινωνικής Προστασίας έχουν βαλτώσει και η αδράνεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Υπουργών της, επιβαρύνει τους αδύναμους συμπολίτες μας»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, αναφέρθηκε στα 14 προγράμματα που εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας των αρμοδίων Υπουργών ή είναι στον αέρα ή έχει καθυστερήσει πολύ η εφαρμογή τους, επιβαρύνοντας τους αδύναμους συμπολίτες μας.

1. Οικογενειακά επιδόματα

Απαράδεκτη δίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή της 3ης δόσης σε 650,000 οικογένειες με παιδιά από τις οποίες οι 170.000 οικογένειες δεν έχουν λάβει ούτε τη 2η δόση. Πέρυσι η 3Η δόση καταβλήθηκε αρχές Σεπτέμβριου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

2. Κάρτα σίτισης

Καθυστέρηση πίστωσης των λογαριασμών των καρτών σίτισης για 145.000 πολύ φτωχιές οικογένειες.

3.Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων / ΤΕΒΑ

330 εκατ. ευρώ φέραμε το Δεκέμβριο του 2014 στο Υπουργείο Εργασίας από την Ε.Ε. για την επισιτιστική βοήθεια και μέχρι στιγμής δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε ένα (1) Ευρώ

4. Πρόγραμμα διανομής οπωροκηπευτικών

Το Πρόγραμμα διανομής αποσυρόμενων και αποζημιωμένων οπωροκηπευτικών και φρούτων έχει κολλήσει και τα προϊόντα σαπίζουν αδιανέμητα

5. Πρόγραμμα μετακίνησης ΑμεΑ

Ακόμη δεν διανεμήθηκαν οι κάρτες για το 2015. Πέρυσι (το 2014) οι κάρτες διανεμήθηκαν από Μάρτιο - Απρίλιο. Δεν έχετε υπογράψει συμβάσεις με τους συγκοινωνιακούς φορείς. Τι τα κάνατε τα χρήματα; Που τα δώσατε; Ξέρετε ότι με τον νόμο που ψήφισε πριν 10 μέρες ο κ.Σπίρτζης  ο ΟΑΣΑ και τα ΚΤΕΛ υποχρεούνται να σταματούν τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ όταν ο Υπουργός Εργασίας δεν καταβάλει τα συμφωνηθέντα. Να κατεβαίνουν οι Υπουργοί από τις καρέκλες τους και όχι οι ανάπηροι από τα λεωφορεία.

6. Επίδομα θέρμανσης

Ακόμη δεν έχετε καταβάλλει τα οφειλόμενα στους περυσινούς δικαιούχους. Δεν έχετε ανακοινώσει τι θα ισχύσει φέτος.

7. 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας για 1430 παιδιά με Αναπηρία

Είναι χωρίς χρηματοδότηση από τον Ιανουάριο και κινδυνεύουν να κλείσουν       άμεσα.

8. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων

Ακόμη δεν εκδώσατε την Υπουργική απόφαση, παρότι σας παραδώσαμε την ολοκληρωμένη πρόταση της επιτροπής από τον Φεβρουάριο.

9. Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

Εγκαταλείψατε και απαξιώσατε το πιλοτικό πρόγραμμα στους 13 Δήμους.

Δεν ολοκληρώσατε τις καταβολές στους δικαιούχους,

Δεν εφαρμόσατε το σκέλος Εργασιακής Επανένταξης για τους δικαιούχους του πιλοτικού προγράμματος με εξασφαλισμένα 20 εκατ. ευρώ

Δεν επεκτείνατε το πρόγραμμα από 1η Ιουλίου όπως είχε προγραμματιστεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

10. Προγράμματα για την Ανεργία

Εγκαταλείψατε τα περισσότερα προγράμματα για την επιδότηση εργασίας, με αποτέλεσμα να μείνουν 427 εκατ. ευρώ αναξιοποίητα στον ΟΑΕΔ, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού σελ. …..

11. Προσλήψεις ΑμεΑ και προστατευόμενων κατηγοριών

Το Δεκέμβριο του 2014 εκδόθηκε απόφαση για 918 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν από τον ΟΑΕΔ βάση του ν.2643/98 και κατατέθηκαν 3.200 αιτήσεις. Η διαδικασία καθυστερεί και δεν υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση για την εξέλιξη της.

12. Αφήσατε 40.000 παιδιά εκτός παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ.

13. Οι 166 δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με 1200 εργαζόμενους είναι στον αέρα.

14. Βοήθεια στο σπίτι

Δεν έχετε εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι τον Αύγουστο και προέβλεπε υπογραφή συμβάσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την μόνιμη λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία απάντηση δεν δόθηκε από τον  Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο στα κρίσιμα ερωτήματα που του τέθηκαν,  εκτός από την υπόσχεση ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβληθούν τελικά στις 30 Οκτώβρη. Μένει να επαληθευθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News