default-image

Σφοδρές αντιδράσεις για τα δημοτικά τέλη

Κρήτη
Σφοδρές αντιδράσεις για τα δημοτικά τέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούγοντας κάποιος που δεν ξέρει το Ηράκλειο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επί των οικονομικών να λέει ότι προτείνει αύξηση των δημοτικών τελών, προφανώς και θα υποθέσει ότι οι δημότες απολαμβάνουν τις πολύ καλές υπηρεσίες της δημοτικής Αρχής, σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα ήταν... αχαριστία από την πλευρά τους να μην αποδεχτούν τα 7 λεπτά στο τετραγωνικό μέτρο των σπιτιών τους.

Έχουν δηλαδή καλούς δρόμους, έχουν υποδομές για να μην πλημμυρίζουν τα φρεάτια έξω από τα σπίτια τους, υπάρχουν καλές υποδομές για τα σχολεία των παιδιών τους και γενικά ο Δήμος Ηρακλείου είναι τόσο... δίπλα τους ώστε να μπορεί να τους κοιτάει στα μάτια και να τους ζητάει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την αύξηση των δημοτικών τελών!

Όποιος όμως κατοικεί σε αυτήν την πόλη ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο... ιδανικά για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και ως εκ τούτου, καμία αύξηση των δημοτικών τελών δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως «ανταποδοτικότητα των δημοτών απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου»...

Βέβαια, ο κ. Καραντινός στις δηλώσεις του για το θέμα υποστήριξε πως τα 7 λεπτά ανά τετραγωνικό αποτελούν μία πολύ μικρή επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό των δημοτών. Με τη διαφορά βέβαια ότι αυτή η επιβάρυνση θα έρθει να προστεθεί σε όλα τα άλλα που πληρώνουν οι δημότες, με τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα σχετικά, που κάθε Έλληνας έχει να πληρώσει.

Πέρα όμως από όλα αυτά, οι πάντες γνωρίζουν ότι στο Ηράκλειο η ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν είναι και... υποδειγματική... Και επειδή ζήσαμε για άλλη μια φορά τους πλημμυρισμένους δρόμους, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η εικόνα των φραγμένων φρεατίων (για παράδειγμα), που αποτελούν ένα μόνιμο φαινόμενο σε αυτήν την πόλη, με αποτέλεσμα να πνίγεται κάθε φορά με την πρώτη βροχή που θα πέσει, καθώς οι δρόμοι πλημμυρίζουν και τα νερά μπαίνουν παντού εκτός... από εκεί που θα έπρεπε να οδηγηθούν.

Με.. βάρκες

Οι άνθρωποι, για να βγουν από τα σπίτια τους, χρειάζονται... βάρκες, αφού δεν είναι εφικτό να περπατήσουν. Έτσι, απλά κολυμπούν για να περάσουν το δρόμο και γίνονται... μούσκεμα! Τέτοιες εικόνες καταγράψαμε, μετά από καταγγελίες πολιτών, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στη Ν. Αλικαρνασσό, αλλά όπου και αν βρεθεί κάποιος θα δει παρόμοια φαινόμενα, με περιοχές όπως οι Βασιλειές, η λεωφόρος Κνωσού, η ευρύτερη περιοχή των Μαλάδων και της Φοινικιάς και άλλες να διεκδικούν... το βραβείο της χειρότερης κατάστασης.

Συγκεκριμένα, καταγράψαμε εικόνες απαράδεκτες, με πολλά φρεάτια να έχουν καλυφθεί από κάθε είδους υλικά και να έχουν βουλώσει από πέτρες, χώματα, πλαστικά μπουκάλια, ακόμη και με ξύλα. Χώρος για να περάσει στους αγωγούς νερό για αποσυμφόρηση ενδεχόμενου ρέματος από νεροποντή... ούτε για αστείο, με τον κίνδυνο να πνιγεί η πόλη ορατός.

Οι συγκεκριμένες εικόνες βουλωμένων φρεατίων δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, την ώρα που ανάλογες περιπτώσεις έχουμε συναντήσει και σε διάφορα σημεία στην πόλη.

Το νερό από τις πρόσφατες βροχές σε περιοχές όπως της Βιομηχανικής, της Αλικαρνασσού, της Φοινικιάς και των Τριών Βαγιών μετέφερε κάθε λογής υλικά και μπάζα, βουλώνοντας τα φρεάτια, με αυτά να μην έχουν καθαριστεί ακόμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πολίτες κατηγορούν τους αρμόδιους για αδιαφορία, αφού, όπως λένε, πρέπει πρώτα να συμβεί το κακό και έπειτα να λυθεί το πρόβλημα!

Πάντως, Δήμος και ΔΕΥΑΗ συνιστούν στους πολίτες να καλούν στις υπηρεσίες, καταγγέλλοντας περιστατικά με βουλωμένα φρεάτια, προκειμένου να διευθετείται το πρόβλημα, την ώρα που οι πολίτες ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να είχε προγραμματίσει η συντήρηση έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή και ενόψει κακοκαιρίας.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News