default-image

Υπό οικονομική κατάρρευση το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Υπό οικονομική κατάρρευση το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό οικονομική κατάρρευση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, με τους φοιτητές να πραγματοποιούν κατάληψη στο Ίδρυμα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, την ώρα που η χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού Ιδρύματος βάσει του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεται να είναι μειωμένη κατά 20% σε σχέση με το 2015.

Οι φοιτητές ζητούν επιτακτικά να δοθούν συνολικά 700 κάρτες σίτισης αλλά και να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.

Ήδη όπως λένε δόθηκαν 150 κάρτες σίτισης, όμως ζητούμενο είναι η χορήγηση συνολικά 700 σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των φοιτητών των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο είναι η πρόσφατη παρέμβαση μερίδας φοιτητών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, ζητώντας επιτακτικά λύσεις από τους τοπικούς φορείς.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου η χρηματοδότηση του Ιδρύματος δεν επαρκεί, οι φοιτητές ζητούν από τις τοπικές Αρχές αλλά και από την κυβέρνηση την άμεση ενίσχυση της δημόσιας ανώτατης παιδείας.

Η κατάληψη, όπως υπογραμμίζουν, θα συνεχιστεί ανάλογα με την απόφαση που θα λάβουν, μετά και από τη νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν. Κυρίαρχο κριτήριο για την απόφαση των φοιτητών είναι η εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησής τους μέσω του ΚΤΕΛ και η εξεύρεση λύσης σχετικά με το πρόβλημα της σίτισής τους, με τους ίδιους να υποστηρίζουν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wtkgcnbm/

Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News