default-image

Στην "εντατική" το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κρήτη
Στην "εντατική" το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία κρίσιμων κλινικών, βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εδώ και λίγες ημέρες οι ειδικευόμενοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλες εφημερίες, αφού έχουν υπερβεί κατά πολύ το πλαφόν της υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα τη λειτουργική ασφυξία του ιδρύματος.

Ήδη σε Παθολογική Κλινική και Χειρουργικό δεν υπάρχουν εφημερεύοντες ειδικευόμενοι, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να δηλώνει πως, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση, σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στα νοσοκομεία της Κρήτης θα επιλυθούν το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το τελευταίο διάστημα η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική, καθώς οι εφημερίες σε νευραλγικά τμήματα δεν καλύπτονται επαρκώς με αποτέλεσμα το ίδρυμα να υπολειτουργεί, σύμφωνα με το προσωπικό. Οι ειδικευόμενοι γιατροί, που πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ύψωσαν σχετικό πανό στη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτώβριου στο Ρέθυμνο, υποστήριξαν ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες, προβλέποντας δύσκολο το εξάμηνο που έρχεται.

Το πανό το οποίο ύψωσαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης ανέγραφε «Η Δημόσια Υγεία Καταρρέει», υπενθυμίζοντας στο Ρεθυμνιώτη υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού στο Ρέθυμνο, την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι ειδικευόμενοι ιατροί πραγματοποιούν ήδη επίσχεση εργασίας και ζητούν την άμεση στελέχωση του ιδρύματος με προσωπικό.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_12ezoka9/

Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News