Ειδήσεις

Άλλοι επτά νεκροί πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν με δουλεμπορικά από την Τουρκία για να διασχίσουν το Αιγαίο. Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτή την ώρα, μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της Frontex ανοιχτά του Μολύβου για τον εντοπισμό και τη διάσωση ναυαγών μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το lesvosnews.gr, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 200, ωστόσο, σύμφωνα με το Mega οι διασωθέντες είναι 240) ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος σε 300.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά αλιευτικά βγάζουν συνεχώς επιζώντες.

Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες.

Δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Κατά πληροφορίες, οι νεκροί από το νέο ναυάγιο είναι επτά.

Νωρίτερα, τέσσερις ακόμα άνθρωποι πνίγηκαν, σε διαφορετικά περιστατικά ανοικτά της Σάμου και της Μυτιλήνης, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Νωρίς την Τετάρτη πλωτά μέσα του Λιμενικού και σκάφος της Frontex διέσωσαν 40 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν εξαιρετικά αντίξοες.

Δύο μικρά παιδιά, όμως, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο Μόλυβο, όπου ανέμενε ασθενοφόρο.

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το ένα παιδί, ωστόσο ένα 7χρονο αγοράκι κατέληξε, όπως μεταδίδει το in.gr.

Σε άλλο ένα περιστατικό, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, οι λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν 51 ανθρώπους, ωστόσο και εκεί έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά και ένας άνδρας.

Από άλλα ναυάγια στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, από το πλοίο "Αριάδνη" αποβιβάστηκαν 1.439 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και στη Χίο, ενώ από το πλοίο "Τέρα Τζετ" αποβιβάστηκαν 1.734 άτομα, που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη. Συνολικά και από τα δύο πλοία αποβιβάστηκαν 3.173 πρόσφυγες.

Σχόλια