default-image

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Κρήτη
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Έτσι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά.

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για μετάθεση των κινητοποιήσεων, «μετά μάλιστα και τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να ξανασυζητήσει με τους θεσμούς το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου διαμηνύουν πως «ο αγώνας δε σταματάει», ωστόσο, όπως λένε, «λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί, σε μία μάλιστα περίοδο που πρέπει να προμηθευτεί αντιγριπικά εμβόλια, αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις και πηγαίνουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, για το μεν Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου αύριο το βράδυ, για τον δε Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να αποφασίσουμε τη συνέχιση και τον τρόπο των κινητοποιήσεων».

«Ο αγώνας συνεχίζεται…», καταλήγουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News