Ειδήσεις

Με κάθε επισημότητα η παρέλαση και στα Χανιά

Βοηθούντος και του καλού καιρού και χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά η καθιερωμένη μαθητική-στρατιωτική παρέλαση για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε όπως πάντα με τμήματα Σαμαρειτών και του Ερυθρού Σταυρού, παραδοσιακών συλλόγων, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης.

Η πομπή της παρέλασης ολοκληρώθηκε με τμήματα από την 1η Μοίρα Ορεινών Καταδρομών, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν και οχήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που συντηρούν μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Κρήτης, ενώ οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρήλασαν φορώντας μαύρα ρούχα για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό τη μνήμη συμμαθητή τους που "έφυγε" από τη ζωή πριν από 5 μήνες πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλος Πολάκης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πολάκης είπε πως «σήμερα τιμούμε αυτούς που στα βουνά της Αλβανίας, στα οχυρά του Ρούπελ και στα βουνά της Εθνικής Αντίστασης σήκωσαν το ανάστημά τους στις σιδερόφρακτες μεραρχίες του φασισμού και του Ναζισμού».

Ο κ. Πολάκης συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα το καθήκον μας είναι διπλό: να φράξουμε το δρόμο στην αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή πατώντας στην οικονομική κρίση και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, να σπάσουμε τη δουλεία του χρέους και να βάλουμε τη χώρα στο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Ένας προσωρινός συμβιβασμός, τόνισε ο κ. Πολάκης, «δε σημαίνει ότι χάνεις τον πόλεμο, για αυτό συνεχίζουμε, παλεύουμε κάθε μέρα με κάθε δύναμη της ψυχής και της καρδιάς μας για να γίνουν όλα αυτά που είπα προηγουμένως».

(Πηγή φωτογραφιών zarpanews.gr)

Σχόλια