default-image

Πέρασε από τα Πηγάδια η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Πέρασε από τα Πηγάδια η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο Μακόλεϊ Κρισάντους να έχει αμφισβητηθεί πολύ και πολλές φορές όχι άδικα. Φέτος όμως, όταν βρίσκει δίχτυα, η ΑΕΚ παίρνει νίκες. Όπως και στο ματς του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, έτσι και σ' αυτό του κυπέλλου στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, το γκολ του «Μάκη» έκρινε την ιστορία του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0, πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αλλά κυρίως πήρε (ψυχολογική) φόρα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά υπό το (τηλεοπτικό) βλέμμα του Γκουστάβο Πογέτ. Η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδειξε χαρακτήρα, ήταν καλύτερη από την Ξάνθη και δικαίως πήρε τη νίκη. Άλλωστε οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» το ευρύ ροτέισον του Λουτσέσκου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Το πρώτο 45άλεπτο του παιχνιδιού στην Ξάνθη, θύμιζε έντονα τον τρόπο που κύλησε το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος ανάμεσα στις δυο ομάδες και στο ίδιο γήπεδο. Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με προσπάθεια για καλή κυκλοφορία της μπάλας από την μεσαία γραμμή και μπροστά αλλά και με δυσκολία να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία. Εξάλλου επί της ουσίας η ομάδα που παρέταξε και σ' αυτό το παιχνίδι ο Μανωλάς, δεν διέφερε και πολύ απ' αυτήν του Δέλλα.

Τόσο ως προς τα πρόσωπα, όσο και ως προς το σχήμα. Βεβαίως στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος στην Ξάνθη, δεν έπαιζαν ο Μπουονανότε και ο Κρισάντους. Όμως η ΑΕΚ έπαιξε σ' όλο το πρώτο 45άλεπτο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Πολλές πάσες, καλή κυκλοφορία, αλλά ελάχιστες καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Όσο για την Ξάνθη, επίσης διαχειρίστηκε το πρώτο ημίχρονο, όπως το ματς πρωταθλήματος. Προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της, να «ασφαλίσει» το μηδέν και κατόπιν να ψάξει για κάτι καλύτερο. Μάλιστα όταν η ΑΕΚ έχασε την αρχική της… φούρια μετά το 20άλεπτο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κτίσουν επιθέσεις. Χωρίς πάντως να κάνουν ευκαιρί

«Κτύπησε» ο Κρισάντους

Η ΑΕΚ μπήκε με 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά μπήκε με προβάδισμα στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος, «κτύπησε» ο Κρισάντους. Μετά από κόρνερ, ο Νιγηριανός φορ βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του στην μικρή περιοχή και δεν έχασε την ευκαιρία να την στείλει με δυνατό σουτ στα δίχτυα. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ και πήρε και το πάνω χέρι.

Μάλιστα η Ξάνθη μέχρι να συνέλθει, λίγο έλειψε να δεχθεί και άλλα γκολ. Αλλά ο Τσέναμο είπε «όχι» πρώτα στον Κρισάντους και μετά στον Μπαρμπόσα. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε με κινήσεις από τον πάγκο να βγάλει την Ξάνθη από την περιοχή της και να προσπαθήσει να την ανεβάσει.

Από την άλλη μεριά, ο Μανωλάς άλλαξε γρήγορα το σχήμα σε 4-3-3, ενισχύοντας το κέντρο με την παρουσία του Κορδέρο. Η ΑΕΚ έλεγχε το ματς και έχανε ευκαιρίες με τον Κρισάντους αλλά και τον Μπαρμπόσα. Αντίθετα η Ξάνθη μια φορά απείλησε και αυτή από στημένη φάση στο 73' αλλά εκεί ο Μπαρόχα φώναξε «παρών». Γενικώς όμως, η ΑΕΚ με καλή αμυντική λειτουργία και οργάνωση, κρατούσε εύκολα το προβάδισμα. Και το κράτησε μέχρι τέλους, παρόλο που η Ξάνθη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να «κλέψει» την ισοπαλία, αλλά το εξ επαφής σουτ του Ράνου έφυγε λίγο άουτ.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης (65' Φλίσκας), Φάρκας, Βασιλακάκης (20' Έλτον), Παπαστεργιανός, Χερέα, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι (55' Αλμέιντα), Ράνος

ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (83' Τζανετόπουλος), Μπουονανότε (64' Κορδέρο), Βάργκας (79' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Κρισάντους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News