Ειδήσεις

Γιορτή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Λύκειο Γουβών

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Γενικό Λύκειο Γουβών μια εκδήλωση που, εκτός από τον καθιερωμένο επετειακό της χαρακτήρα, είχε μια ιδιαίτερη νότα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Πυνηρτζής, ήταν μια γιορτή αλληλεγγύης, αφού «η μουσική εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία των παιδιών ήταν το πρώτο επίσημο κάλεσμα αλληλεγγύης στους μαθητές του σχολείου, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στη δράση αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου για τους πρόσφυγες».

Στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Πυνηρτζή, η Γ' Λυκείου θα συντονίσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρούχων, φαρμάκων, τροφίμων μακράς διαρκείας για τους ανθρώπους που άφησαν το σπίτι και τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Επίσης στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, απένειμε χρηματικό έπαθλο - δωρεά δημότη της δημοτικής ενότητας Γουβών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του - στο μαθητή Ιδομενέα Ασσαργιωτάκη, ο οποίος πρώτευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις 2014-2015 με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,6 και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έγινε παράδοση της σημαίας, ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών, απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2014-2015.

Σχόλια