Ειδήσεις

Με λαμπρότητα η παρέλαση για την εθνική επέτειο στο Ηράκλειο

Χωρίς κάγκελα και με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ενώ παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, βουλευτές του Ηρακλείου όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι φορέων, του στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι.

Παρόλο τον άστατο καιρό (αν και με... δόσεις ηλιοφάνειας), από νωρίς εκατοντάδες Ηρακλειώτες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν και φέτος την παρέλαση, που διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και χωρίς κιγκλιδώματα.

Την παρέλαση άνοιξε με συγκινητικό τρόπο ο μοναδικός ανάπηρος πολέμου που κατάφερε να δώσει φέτος το "παρών" στην επέτειο του ΟΧΙ, συνοδευόμενος από εθελόντριες νοσοκόμες και πολυπληθή τμήματα διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Mεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν για άλλη μια φορά οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης του Ηρακλείου που τίμησαν την εθνική εορτή και καταχειροκροτήθηκαν τόσο από τους γονείς και συγγενείς τους όσο και όλους τους πολίτες.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα των Ηρακλειωτών που παρακολούθησαν την παρέλαση και για τα παιδιά που, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, δίνουν το παράδειγμα θάρρους και επιμονής σε όλους. Ένα από αυτά τα παιδιά, ο Κώστας Κριτσάς από το 3ο Λύκειο, που είχε ως όνειρό του να μεταφέρει εκείνος τη σημαία στη φετινή παρέλαση, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο όταν παρήλασε ως σημαιοφόρος του σχολείου του.  

Τα στρατιωτικά αγήματα της ΣΕΑΠ Ηρακλείου έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο την παρέλαση στο Ηράκλειο.

Και μπορεί τα κιγκλιδώματα να απουσίασαν φέτος, ωστόσο δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, καθώς νωρίτερα συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί στο χώρο έναρξης της παρέλασης, για συμβολική όμως διαμαρτυρία, καθώς δεν ακολούθησε πορεία.

Αλλά και έξω από το πάρκο του Γεωργιάδη μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό με αντιαμερικανικό σύνθημα.

Οι φετινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με την επίσημη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σχόλια