default-image

Αντίθετο με τον τρόπο ανακεφαλοποίησης των τραπεζών το ΚΚΕ

Ελλάδα
Αντίθετο με τον τρόπο ανακεφαλοποίησης των τραπεζών το ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για πολλοστή φορά με τη διαδικασία του fast track, μεθοδεύει την ψήφιση στη βουλή ενός ακόμη κρίσιμου νομοσχεδίου, αυτή τη φορά για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με την ανακόινωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πλέον, η κυβέρνηση έχει καθιερώσει ως αποκλειστικό τρόπο νομοθέτησης τις επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες, αφαιρώντας απ' τα κόμματα τη δυνατότητα ολοκληρωμένης τοποθέτησης στη βουλή, εμποδίζοντας την ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση και πάνω απ' όλα υπονομεύοντας το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε υπαγορεύεται από κάποιες άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεμπερδεύει όσο γίνεται πιο γρήγορα με τους όρους του Μνημονίου και με απώτερο στόχο να εμποδίσει την αναγκαία αγωνιστική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, προειδοποιεί τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα που θα τεθούν ως προαπαιτούμενα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία για την κερδοφορία και ανάκαμψη του κεφαλαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News