Ειδήσεις

Βίωσε τον εφιάλτη του καρκίνου και τον νίκησε

Έζησε τον εφιάλτη του καρκίνου στα 23 της χρόνια όταν άλλα παιδιά της ηλικίας της ονειρεύονταν το μέλλον τους.

Αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια σκληρή θεραπεία στην Αθήνα δίνοντας μια σκληρή καθημερινή μάχη. Έχασε τα μαλλιά της ενώ πολλές φορές η ασθένεια της έδειχνε το πιο άγριο και τρομακτικό πρόσωπο της ζωής.

Πολύ συχνά η Εύα φλέρταρε με την ιδέα του θανάτου, παρά το γεγονός ότι δίπλα της είχε σε αυτή τη δύσκολη μάχη τους γονείς της αλλά και καλούς φίλους.

Ένα πρωί βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εαυτό της και αποφάσισε να παλέψει σκληρά, καθώς σε τόση μικρή ηλικία ήθελε να ζήσει και να ονειρευτεί το μέλλον της.

Πάλεψε σκληρά και κατάφερε να αντιμετωπίσει μέχρι και το τέλος τη νεοπλασία στους λεμφαδένες, έχοντας στο μυαλό της ότι όλα είναι στα χέρια μας φτάνει να το πιστέψουμε.

Σήμερα η Εύα λίγο πάνω από τα 30 "ρουφά" κάθε στιγμή της ζωής. Άλλωστε θεωρεί ότι ο Θεός τής έδωσε μια ουσιαστική ευκαιρία και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ουσιαστικά της χάρισε την ίδια τη ζωή!

Η Εύα Κριτσωτάκη από τη Σταλίδα, έχοντας αφήσει πίσω της αυτές τις εφιαλτικές μέρες, τους εφιαλτικούς μήνες, τα εφιαλτικά ολόκληρα χρόνια, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" και έστειλε ένα μήνυμα ουσίας, ότι μόνο αν διαθέτεις δύναμη ψυχής και πίστη μπορείς να τα καταφέρεις.

Έχοντας τους αγαπημένους της ανθρώπους δίπλα της, μπορεί και ονειρεύεται το μέλλον, μιας και η ασθένεια αποτελεί παρελθόν.

Απευθυνόμενη σε όλους εκείνους που σήμερα δίνουν τη δική τους μάχη, τονίζει ότι μόνο αν κοιτάξουν τον καρκίνο κατάματα μπορούν και να τον αντιμετωπίσουν και αυτή τον νίκησε.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Εύας για την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" ήταν μια σημαντική στιγμή γιατί ανάμεσά μας υπάρχουν αυτοί οι μαχητές της ζωής και μας δείχνουν το δρόμο. Άλλωστε το "μότο" της Εύας είναι ότι δε θέλει να μιλά για τις αναμνήσεις αλλά για το τώρα και για το μέλλον.

Εύα, σε ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί μέσα από τα λόγια σου μας έκανες όλους καλύτερους ανθρώπους.

Η Εύα Κριτσωτάκη σε μία κατάθεση ψυχής φτάνει στο συμπέρασμα ότι τελικά ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

Δείτε το συγκλονιστικό απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια