default-image

Δεν άλλαξαν οι ποινές των φονιάδων του Γ. Κυπριωτάκη

Κρήτη
Δεν άλλαξαν οι ποινές των φονιάδων του Γ. Κυπριωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία αλλαγή στην πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, όπως προκύπτει από την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι δράστες της δολοφονίας ήταν ένας Έλληνας και δύο Σύριοι, οι οποίοι το Μάρτιο του 2009 είχαν απαγάγει τον επιχειρηματία ζητώντας λίτρα, τα οποία, αν και έλαβαν από την οικογένειά του, δε στάθηκαν ικανά για να τον σώσουν, αφού ο 50χρονος βρέθηκε νεκρός, έχοντας αρχικά στραγγαλιστεί και εν συνεχεία καεί μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν μόνο οι δύο Σύριοι, καθώς ο Έλληνας κατηγορούμενος παραιτήθηκε από την έφεση. Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 19 χρόνια για αρπαγή, σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης φθοράς, ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τρίτο κατηγορούμενο. Ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο δεν άλλαξε τις ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Στο δικαστήριο καταγράφηκαν και σήμερα στιγμές μεγάλης έντασης, με τους συγγενείς του θύματος της δολοφονίας να αντιμετωπίζουν με φωνές και ύβρεις τους ανθρώπους που πήραν από κοντά τους τον άνθρωπό τους.

Σημειώνεται ότι στην προανακριτική κατάθεση του ενός από τους δύο Σύριους δίδονταν μέχρι και λεπτομέρειες για τη στιγμή της δολοφονίας του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και την εμπλοκή καθενός από τους κατηγορουμένους.

Τις ευθύνες και οι δύο επέρριψαν στον Έλληνα και ένα ακόμη άτομο το οποίο εμπλέκουν στην υπόθεση, δίχως να καταθέτουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, και το οποίο ως παρουσία ή εμπλοκή δεν προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Ο 50χρονος τότε επιχειρηματίας, στον οποίο είχαν κλείσει ραντεβού σε μια οικοδομή εκτός Ηρακλείου, έπεσε θύμα απαγωγής μέρα μεσημέρι, με τους δράστες να ζητούν λίτρα από την οικογένειά του. Τρία 24ωρα μετά και αφού έλαβαν 155 χιλιάδες ευρώ, ο Γιάννης Κυπριωτάκης βρέθηκε στραγγαλισμένος, όπως απεφάνθη ο ιατροδικαστής, και το σώμα του αποτεφρωμένο, αφού το αυτοκίνητό του, στο πορτμπαγκάζ του οποίου βρέθηκε, εντοπίστηκε να καίγεται με χρονικά μικρή διαφορά από την ώρα που υποτίθεται οι δράστες θα τον παρέδιδαν στους δικούς του.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vaoaiwj0/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News