Ειδήσεις

"Αντίσταση στις σύγχρονες μεθόδους υποδούλωσης των λαών"

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, απέστειλε μήνυμα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεράσπισης τη εθνικής κυριαρχίας και του να δοθεί το παράδειγμα της αντίστασης σε ό, τι μας υποδουλώνει.

Ακολουθεί το μήνυμα του Νότη Μαριά: «28η Οκτωβρίου 1940: Ένα επίκαιρο ορόσημο της Ελληνικής Αντίστασης κατά του φασισμού.

Τότε η γενναία υπεράσπιση της πατρίδας μας από τον λαό αποτυπώθηκε στη φράση «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά αντιστάθηκαν, δίνοντας ακόμη και την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, πολεμώντας σθεναρά τον φασισμό.

Σήμερα -75 χρόνια μετά- καλούμαστε πάλι να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας, αντιστεκόμενοι στους διεθνείς τοκογλύφους και την τρόικα που φτωχοποιούν συστηματικά την Ελλάδα.

Οι Έλληνες -αντλώντας δύναμη και διδάγματα από την ιστορία μας- θα δώσουμε το ιστορικό παράδειγμα της αντίστασης στις σύγχρονες μεθόδους υποδούλωσης των λαών, καταργώντας τα μνημόνια, διαγράφοντας το επονείδιστο χρέος και διεκδικώντας την άμεση καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και των αποζημιώσεων των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακολουθεί το βίντεο με το μήνυμα του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σχόλια