default-image

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φαβέλα προσφύγων"

Κρήτη
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φαβέλα προσφύγων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σήμερα, εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίδρασή του για την εγκατάσταση 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φαβέλα προσφύγων»

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση: «Την έντονη αντίθεσή του με τις αποφάσεις που προωθούνται για την εγκατάσταση 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα διατράνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Καθηγητής Νότης Μαριάς.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φαβέλα προσφύγων" είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ενώ με βάση τη ρήτρα κατανομής προσφύγων η χώρα μας πρέπει να φιλοξενήσει 11.000 πρόσφυγες τελικά της επιβλήθηκε ένα πλήθος σχεδόν πενταπλάσιο.

Απευθυνόμενος στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Νότης Μαριάς περιέγραψε τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τις ροές προσφύγων:

"Κύριε Γιούνκερ, μέσα σε πέντε ημέρες την περασμένη εβδομάδα και παρά την θαλασσοταραχή, τα νησιά του Αιγαίου πλημμύρισαν από 48.000 νέους πρόσφυγες που ήρθαν να προστεθούν στους 450.000 πρόσφυγες που είχαν ήδη κατακλύσει την Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να θυμίσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ο φτωχοποιημένος από τα μνημόνια Ελληνικός λαός δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες. Και πρόσθεσε: "κ. Γιούνκερ πρέπει να καταλάβετε ότι η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων ανήκει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ήρθε η ώρα να πάψετε να θωπεύετε την Τουρκία και να την αναγκάσετε να βάλει τέλος στα δουλεμπορικά κυκλώματα που λειτουργούν στην επικράτεια της"».

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News