default-image

Και οι αθλητές- πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Αθλητισμός
Και οι αθλητές- πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς του Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα 193 συνολικά μέλη του ΟΗΕ, τα 180 κράτη-μέλη υποστήριξαν ένα ψήφισμα που θέτει μια Ολυμπιακή Εκεχειρία από επτά μέρες πριν την έναρξη των αγώνων (5-21 Αυγούστου) μέχρι και επτά μέρες μετά τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων (7-18 Σεπτεμβρίου).

Σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών προσφύγων, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε: «Με τα τωρινά δεδομένα κανένας από αυτούς τους αθλητές δεν θα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμα και αν προκρινόταν γιατί με το καθεστώς του πρόσφυγα μένουν χωρίς πατρίδα και χωρίς να τους αντιπροσωπεύσει η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ».

Ενώ διευκρίνισε ότι: «Επειδή δεν υπάγονται σε εθνική ομάδα, δεν μπορούν να βαδίσουν πίσω από καμιά σημαία κράτους, και ούτε αντιπροσωπεύονται από κάποιον εθνικό ύμνο, θα γίνει υποδοχή των προσφύγων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολυμπιακή σημαία και τον Ολυμπιακό ύμνο. Θα έχουν μια πατρίδα μαζί με όλους τους υπόλοιπους 11.000 αθλητές από τις 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στο Ολυμπιακό Χωριό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News