default-image

5.000 πρόσφυγες στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ

Ελλάδα
5.000 πρόσφυγες στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε  40 στρέμματα δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο, εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή και τη διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας των προσφύγων.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε δημοσίευμά του άφησε να εννοηθεί ότι ένα κέντρο - γίγας προσφύγων, όπως το αποκαλεί, θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι πρώτες σκέψεις είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας 5.000 προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι το ποδηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε το 1991 και ανακαινίστηκε το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Δυο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυάλινες πλαϊνές κατασκευές, οπότε και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου.

Την ίδια ώρα, αναφέρει επίσης ρεπορτάζ του «Έθνους», η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενοικίαση σπιτιών ιδιωτών στα οποία θα φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μετεγκατάστασή τους.

Το σχέδιο για να μείνουν οι πρόσφυγες σε σπίτια ιδιωτών που έχουν μείνει ξενοίκιαστα θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΟΗΕ. Τα σπίτια αυτά θα είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια και η διαμονή των προσφύγων θα είναι προσωρινή, με διάρκεια παραμονής τους δύο ή τρεις μήνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά σε ποια χώρα θα μείνουν.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και σε όσους υπάγονται στο νομικό καθεστώς του πρόσφυγα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την επιδότηση του ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News