Ειδήσεις

Συνάντηση Τσίπρα-Ντομπρόβσκις για θέματα της αξιολόγησης

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα "κόκκινα" δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός επισήμανε καταρχήν ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την Ε.Ε. και από τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα "κόκκινα" δάνεια, πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, που επικαλείται το in.gr, ο κ. Ντομπρόβσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Υποδεχόμενος τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, για να αναφέρει ότι συνεπώς ο κ. Ντομπρόβσκις έχει μια συνολική εικόνα.

«Νομίζω ότι πλέον έχετε κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ναι βέβαια, είχα την ευκαιρία να δω τα πράγματα από κοντά», είπε ο κ. Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε ότι και αύριο έχει βαρύ πρόγραμμα, αναφέροντας ότι θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Νομίζω ότι οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχετε πραγματικά όλα τα δεδομένα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Nωρίτερα, το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο εξέπεμψε ο Eυρωπαίος αξιωματούχος στις επαφές που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς και με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αύριο Τρίτη ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το "InnovAthens" - έναν κόμβο καινοτομίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσκεψη αυτή ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Σχόλια