default-image

Έφτασαν τα πρώτα βιβλιοστάσια της Βικελαίας

Κρήτη
Έφτασαν τα πρώτα βιβλιοστάσια της Βικελαίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σημαντικό έργο της προμήθειας των βιβλιοστασίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε σήμερα καθώς έφτασε από την Ιταλία στο Ηράκλειο το πρώτο μεγάλο φορτηγό με τον εξοπλισμό.

Εξειδικευμένο συνεργείο, της αναδόχου εταιρείας "LA TECNICA", βρίσκεται ήδη στην πόλη και εργάζεται για τη συναρμολόγηση των βιβλιοστασιών στο υπόγειο και στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού αυτοί θα είναι και οι δύο πρώτοι όροφοι που θα παραδοθούν προς χρήση. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δύο ακόμα αποστολές από την Ιταλία.

Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν παραδοθεί οι χώροι προς χρήση στο Δήμο Ηρακλείου ως τις 20 Νοεμβρίου. H σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 690.475,94 € και περιλαμβάνει προμήθεια σταθερών και κυλιόμενων βιβλιοστασίων σε υπόγειο, ισόγειο-πατάρι, πρώτο και δεύτερο όροφο του κτηρίου "Αχτάρικα".

«Η προμήθεια του εξοπλισμού της Βικελαίας Βιβλιοθήκης είναι παράδειγμα βέλτιστης αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την πολιτιστική και πνευματική αναγέννηση του Ηρακλείου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Αναστασάκης καθώς το έργο εντάσσεται στην Πράξη "Προμήθεια - κατασκευή εξοπλισμού Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης", στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Ηρακλείου "ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Κάθε βήμα… ένα ταξίδι στην ιστορία", Άξονας Προτεραιότητας 7 "Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης", Κωδ. Θέματος Προτεραιότητας: 61 "Ολοκληρωμένα Σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση", Ε.Π. "Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News