Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το βράδυ του Σαββάτου έπεσε η αυλαία του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, το οποίο στέφθηκε από επιτυχία γεμίζοντας την αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" από την πρώτη μέχρι την τελευταία παράσταση, με θεατές που διψούσαν για καλό και ποιοτικό θέατρο.

Οι θεατρόφιλοι Ιεραπετρίτες σεβάστηκαν όλες τις φιλοξενούμενες θεατρικές ομάδες, τις οποίες χειροκρότησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, "ξεχειλίζοντας" την αίθουσα, μέχρι που έπεσε η αυλαία. Περίμεναν υπομονετικά στην ουρά κάθε βράδυ για ένα εισιτήριο, προκειμένου να δουν κάθε παράσταση του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ενώ γνώριζαν ότι είχαν καλυφθεί όλες οι θέσεις.

Χρειάστηκε να τοποθετηθούν επιπλέον καρέκλες, και άλλοι να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις όρθιοι. Δυστυχώς υπήρξαν και άτομα που έφυγαν επειδή ήταν αδύνατο να βολευτούν ακόμα και όρθιοι.

Στο φουαγιέ της αίθουσας ο κόσμος μπορούσε να δει την έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Δατσέρη, την έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Βουζουνεράκη, και την έκθεση κοστουμιών του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας.

Οι διακρίσεις

Τα αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (17-24 Οκτωβρίου 2015):

Βραβεία

Α' Καλύτερης Παράστασης: Στην παράσταση "Ο Φονιάς" του Μήτσου Ευθυμιάδη από το Θέατρο Περιγιαλίου.

Β' Καλύτερης Παράστασης: Από κοινού στην παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου και στην παράσταση "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη".

Γ' Καλύτερης Παράστασης: Στην παράσταση "Τρωάδες" του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Βραβείο κοινού: Στην παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Σκηνοθεσίας: Στη Στέλλα Δρίβα για την παράσταση "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη".

Α' Ανδρικού Ρόλου: Στον Αλέκο Ξανθάκη για το ρόλο του Ταρζάν στο "Φονιά" του Μήτσου Ευθυμιάδη από το Θέατρο Περιγιαλίου.

Α' Γυναικείου Ρόλου: Από κοινού στην Πολυξένη Ορκοπούλου για το ρόλο της Μαρίας στο "Φονιά" του Μήτσου Ευθυμιάδη από το Θέατρο Περιγιαλίου και στη Σωτηρία Τσέλιου-Παππά για το ρόλο της Εκάβης στις "Τρωάδες" του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Β' Ανδρικού Ρόλου: Στον Παντελή Δρίβα για το ρόλο του πατέρα στη "Λυσσασμένη Γάτα" του Tennessee Williams από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη".

Β' Γυναικείου Ρόλου: Από κοινού στη Βάσω Τεκέρταλη για το ρόλο της μητέρας στη "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη" και στην Αγγελική Καλλιάνου για το ρόλο της Γεωργίας στον "Καπνοκράτωρα" του Ανδρέα Στάϊκου από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι, Βρυξελλών.

Μουσικής Σύνθεσης και διδασκαλίας: Στη Λιάνα Καραβασίλη για την παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Μουσικής Επιμέλειας: Στον Γιώργο Δρίβα για την παράσταση "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη".

Χορογραφίας: Στη Λένα Σύρου για την παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Σκηνογραφίας: Στην Έμμη Καγιά για την παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Ενδυματολογίας: Από κοινού στην Αμαλία Μπόγρη για την παράσταση "Το ξύπνημα της άνοιξης" του Φρανκ Βέντεκιντ από τη Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ελπίδα Βαρθολομάτου-Γεωργοπούλου για την παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Φωτισμού: Στον Δημήτρη Μπρούζα για την παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Αφίσας: Στο Δημοτική θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη" για την παράσταση "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams.

Προγράμματος: Στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για την παράσταση "Τρωάδες" του Ευριπίδη.

Έπαινοι ερμηνείας

Στη Βαρβάρα Κάζιρα για το ρόλο της Ιφιγένειας στην παράσταση "Καπνοκράτωρ" του Ανδρέα Στάϊκου από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών.

Στη Μαργαρίτα Πατέλου για το ρόλο της αιχμάλωτης και στον Λάμπρο Πανόπουλο για το ρόλο του Ποσειδώνα στις "Τρωάδες" του Ευριπίδη από το Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα.

Στην Ευγνωσία Σ. για το ρόλο της διευθύντριας και στον Αλέξανδρο Ν-Β για το ρόλο του Μόριτς στην παράσταση "Το ξύπνημα της άνοιξης" του Φράνκ Βέντεκιντ από τη Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον Γιάννη Χατζηβασιλείου για τους ρόλους του Κίτσου και του Λόρδου Γκέι και στη Τζούλια Χατζημαρκάκη για το ρόλο της Γκόλφω στην παράσταση "Gολφω! 4ever" από τη Θεατρική Σκηνή "Τέχνες Γιαμπουδάκη" Άδελε.

Στη Γιώτα Φουντά για το ρόλο της Σουλιώτισσας, στην Άννα Σταθά για το ρόλο της μουγκής, στην Εύη Μαντά για την ερμηνεία τραγουδιού και στη Νιόνια Γεροντοπούλου για το μακιγιάζ στην παράσταση "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεατροφρένεια" Διστόμου.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια