Ειδήσεις

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Γ. Κυπριωτάκη

Διακόπηκε για αύριο η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, τον οποίο ένας Έλληνας και δύο Σύριοι το Μάρτιο του 2009 είχαν απαγάγει ζητώντας λίτρα, τα οποία, αν και έλαβαν από την οικογένειά του, δε στάθηκαν ικανά για να τον σώσουν, αφού ο 50χρονος τότε επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός, έχοντας αρχικά στραγγαλιστεί και εν συνεχεία καεί μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν μόνο οι δύο Σύριοι, καθώς ο Έλληνας κατηγορούμενος παραιτήθηκε από την έφεση. Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 19 χρόνια για αρπαγή, σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης φθοράς, ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τρίτο κατηγορούμενο.

Στο δικαστήριο τόσο κατά την προσαγωγή όσο και κατά τη διάρκεια της απολογίας των κατηγορουμένων καταγράφηκαν σκηνές έντασης, ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο με το συνήγορο του ενός κατηγορουμένου, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Σημειώνεται ότι στην προανακριτική κατάθεση του ενός από τους δύο Σύριους δίδονταν μέχρι και λεπτομέρειες για τη στιγμή της δολοφονίας του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και την εμπλοκή καθενός από τους εμπλεκόμενους.

Τις ευθύνες και οι δύο επέρριψαν στον Έλληνα και ένα ακόμη άτομο το οποίο εμπλέκουν στην υπόθεση, δίχως να καταθέτουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, και το οποίο ως παρουσία ή εμπλοκή δεν προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Ο 50χρονος τότε επιχειρηματίας, στον οποίο είχαν κλείσει ραντεβού σε μια οικοδομή εκτός Ηρακλείου, έπεσε θύμα απαγωγής μέρα μεσημέρι, με τους δράστες να ζητούν λίτρα από την οικογένειά του. Τρία 24ωρα μετά και αφού έλαβαν 155 χιλιάδες ευρώ, ο Γιάννης Κυπριωτάκης βρέθηκε στραγγαλισμένος, όπως απεφάνθη ο ιατροδικαστής, και το σώμα του αποτεφρωμένο, αφού το αυτοκίνητό του, στο πορτμπαγκάζ του οποίου βρέθηκε, εντοπίστηκε να καίγεται με χρονικά μικρή διαφορά από την ώρα που υποτίθεται οι δράστες θα τον παρέδιδαν στους δικούς του.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία, που μέχρι σήμερα ζητάει δικαίωση της μνήμης του δικού της ανθρώπου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί στα Δικαστήρια Ηρακλείου, παρουσία ενισχυμένης αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή επεισοδίων και, όπως όλα δείχνουν, θα εκδοθεί και απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια