Ειδήσεις

Επιτυχής συμμετοχή Δ. Χερσονήσου στην Ημέρα του ΟΗΕ

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή του δήμου Χερσονήσου στην Παγκόσμια εκστρατεία για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και τα 70 χρόνια του ΟΗΕ, όπου το Σάββατο το Βράδυ φωταγώγησε με μπλε το δημοτικό κατάστημα Μαλίων.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση με μπλε - το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ - του δημοτικού καταστήματος στα Μάλια το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χερσονήσου στην παγκόσμια εκστρατεία για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και τα 70 χρόνια του ΟΗΕ.

Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ - Γραφείο για την Ελλάδα,είχε μεγάλη απήχηση. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2015 περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με μπλε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών.  

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία με πολλά κτίρια να φωταγωγούνται στις 24 Οκτωβρίου.

"Είμαι ευγνώμων προς τα κράτη - μέλη που δείχνουν τέτοιο ενθουσιασμό για τον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και για την υποστήριξή τους στην ειρήνη,  την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

"Με τη συμμετοχή σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης».

Σχόλια