default-image

"Συνιστώ ψυχραιμία και υπευθυνότητα για την ενότητα της Ν.Δ."

Ελλάδα
"Συνιστώ ψυχραιμία και υπευθυνότητα για την ενότητα της Ν.Δ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε ψυχραιμία προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα και η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα: «Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στην εκπομπή «Ακραίως» των δημοσιογράφων, Τάκη Χατζή και Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

-Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε ποτέ παράλληλο πρόγραμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε ποτέ στον κόπο αναζήτησης ισοδυνάμων μέτρων γιατί εξακολουθεί να πιστεύει σε ένα μεγάλο Κράτος το οποίο θα χρηματοδοτείται με υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την τεχνοκρατική επάρκεια ούτε την πολιτική βούληση.

-Η εικόνα των δημόσιων δαπανών δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την Κυβέρνηση περιστολής δημόσιων δαπανών. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε αντίθετοι σε μια πολιτική υπερφορολόγησης.

-Η αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι μια ιδεοληψία, μια ιδεολογική εμμονή του κ. Τσίπρα που δεν θα φέρει τα αναμενόμενα έσοδα.

-Στην αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση προτείνω τη λελογισμένη αύξηση στη φορολογία του καπνού και του σκληρού αλκοόλ που θα έχει οφέλη και στη δημόσια υγεία.

-Δεν απευθύνομαι στην αστική τάξη όταν το ίδιο ποσοστό σταυρών παίρνω στην Αγία Βαρβάρα και τον ίδιο στην Κηφισιά. Έχω τη δυνατότητα να ορθώσω έναν πολιτικό λόγο που δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Όταν μιλάω για ανάπτυξη, για προσέλκυση επενδύσεων και για την ανεργία δεν αφορά μόνο τους έχοντες και κατέχοντες.

-Έγινα σημαιοφόρος ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για τη Δημόσια Διοίκηση. Πρώτος εγώ έβαλα την αξιολόγηση στο τραπέζι.

-Να συστήσω σε όλους ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Δεν προάγεται η ενότητα με τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν είναι δυνατόν τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες και τους κακούς, ενδεχομένως, χειρισμούς να τους χρησιμοποιούμε στη δημόσια αντιπαράθεση.

-Δεν πρόκειται να μιλήσω δημόσια για το τι έγινε με την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. Δεν πρόκειται να κάνω ζημιά στο κόμμα μου και στην παράταξή μου δίνοντας τροφή στο ΣΥΡΙΖΑ με το να συζητώ δημόσια πράγματα που πρέπει να συζητούνται κατ' ιδίαν.

-Σέβομαι και εκτιμώ όλες τις υποψηφιότητες αλλά υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα με οποιονδήποτε υποψήφιο δεν μπορεί να είναι βουλευτής την άλλη μέρα.

-Θεωρώ ότι έχω το πιο συγκροτημένο σχέδιο για την ανάταξη της Νέας Δημοκρατίας και τις πιο τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας.

-Αν δεν κάνουμε δημόσιες συζητήσεις τότε κυριαρχεί η παραπολιτική και οι διαρροές.

-Σε κάθε συγκέντρωσή μου βλέπω σοβαρό κόσμο που μου λέει: "Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι στη Νέα Δημοκρατία αλλά αν με πείσεις θα έρθω να σε ψηφίσω και θα έρθω στο Κόμμα". Αυτούς τους πολίτες τους θέλουμε στη Νέα Δημοκρατία αλλιώς θα μείνουμε το συρρικνωμένο κόμμα του 28%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News