Ειδήσεις

Αύξηση στα δημοτικά τέλη προτείνεται στο Δήμο Ηρακλείου

Μια αύξηση που θα καλύπτει μερικώς τις ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου προτείνει ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος κ. Καραντινός.

Η αύξηση αφορά μόνο στις κατοικίες και το ποσό που προτείνει ο κ. Καραντινός είναι επτά λεπτά στο τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή από 78 λεπτά που είναι σήμερα, να ανέλθει στα 85 λεπτά. Η αύξηση δεν είναι αμελητέα, αφού ξεπερνά το 9%, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τονίζει ότι η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι μόλις 7 ευρώ το χρόνο για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, ενώ με το ποσό αυτό ο Δήμος θα μπορέσει να καλύψει κάποιες από τις "τρύπες" που έχουν ανοίξει στα οικονομικά του λόγω των μνημονιακών περικοπών.

Αργότερα θα γίνει γνωστό ποια θα είναι η τύχη αυτής της πρότασης και αν θα γίνει δεκτή από τη δημοτική Αρχή και θα προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο κ. Καραντινός, η δημοτική Αρχή έχει κάνει ό,τι μπορεί για τις ευπαθείς ομάδες και για την παραγωγική βάση, ωστόσο αυτή η αύξηση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να εναρμονιστεί ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνολική κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια αυτό να πραγματοποιηθεί με σεβασμό προς τον πολίτη. Άλλωστε, σημειώνει, πέρσι δεν μπήκε καμία αύξηση στα τέλη, παρά τα οικονομικά δεδομένα.

Επίσης χαρακτηρίζει το 2016 «την πιο δύσκολη μνημονιακή χρονιά».

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια