default-image

Κινητοποιήσεις γυναικών για το επίδομα τοκετού

Κρήτη
Κινητοποιήσεις γυναικών για το επίδομα τοκετού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομάδες και σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας του νομού Ηρακλείου και πανελλαδικά, με αφορμή το θέμα της επιστροφής του επιδόματος τοκετού, συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου με αιτήματα να μην επιστραφεί το επίδομα του τοκετού, δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, δωρεάν κοινωνικά ασφάλιση και υγεία και επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες.  

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση:«Οι ομάδες και σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας του νομού Ηρακλείου και πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή που ήλθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2014, το θέμα με την επιστροφή του επιδόματος τοκετού, στάθηκαν στο πλευρό των μητέρων και των νέων ζευγαριών. Αλλά και πρόσφατα, στις 15 Οκτώβρη, η ΟΓΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό και το επίδομα τοκετού. Όμως, όπως είχαμε επισημάνει τότε, έτσι λέμε και σήμερα πως για να παρθεί πίσω αυτή η αντιλαϊκή απόφαση, η οποία επιβαρύνει κι άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών, αλλά και το αναχρονιστικό μέτρο που θέλει οι γυναίκες να παίρνουν αυτό το επίδομα, μόνο αφού γεννήσουν στο σπίτι σαν τις γιαγιάδες μας, χρειάζεται να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Η αναμονή, η ανάθεση και η προσπάθεια μόνο με ένδικα μέσα δεν οδηγεί πουθενά και όταν αυτό συμβεί είναι παροδικό, όπως και αποδείχτηκε.

Σήμερα, όλες οι μητέρες και όχι μόνο εκείνες που τους ζητούν να επιστρέψουν το επίδομα, αλλά και τα νέα ζευγάρια είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία. Είναι αυταπάτη να βασιζόμαστε σε δήθεν σωτήρες και ιδιαίτερα σε βουλευτές, που πριν λίγες μέρες ψήφισαν τα μέτρα-ταφόπλακα για μας τις γυναίκες και τις οικογένειες μας, που έφερε στη βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: σύνταξη στα 67, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, περικοπές σε υγεία, πρόνοια κλπ. Να υπενθυμίσουμε δε, ότι ο κ. Κεγκέρογλου ήταν Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το 2013 και το 2014, όταν  πάρθηκε η απόφαση να ζητηθούν πίσω τα χρήματα και να καταφτάνουν σταδιακά στις μητέρες τα ραβασάκια με την απειλή της κατάσχεσης.

Σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Καλούμε όλες τις μητέρες να επικοινωνήσουν μαζί μας, με τις ομάδες και τους συλλόγους της ΟΓΕ ([email protected]). Οργανωμένα, μαζικά και με αλληλεγγύη να αγωνιστούμε ενάντια στην απόφαση και να βάλουμε τις βάσεις να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν πράξη οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της κυβέρνησης, όλα τα βάρβαρα μέτρα που ψήφισεκαι εκείνα που ετοιμάζει να φέρει για ψήφιση. Να αναρωτηθούμε αν αυτά εφαρμοστούν, ακόμη και αν δεν επιστρέψουμε πίσω τα χρήματα του επιδόματος, που θα οδηγηθεί η ζωή μας. Θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ότι τους αξίζει; Θα έχουμε δωρεάν παιδεία και υγεία για να τα μεγαλώσουμε σωστά; Με τι κουράγιο οι νέες γυναίκες θα αποφασίσουν να κάνουν οικογένεια και  παιδιά;

-Γυναίκες που έλαβαν επίδομα τοκετού να μην το επιστρέψουν.

-Επίδομα τοκετού για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες, ή ανασφάλιστες ύψους 1.000ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Δωρεάν για όλες τις γυναίκες κάθε είδους γυναικολογικές εξετάσεις, ο προγεννητικός έλεγχος, ο τοκετός.

-Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και υγεία για το λαό

Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News