default-image

4.700 αφίξεις σε μια μέρα στο Ηράκλειο

Κρήτη
4.700 αφίξεις σε μια μέρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλιάζει από χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας το λιμάνι του Ηρακλείου. Ο μήνας Οκτώβριος υπολογίζεται ότι θα κλείσει με 57.000 τουρίστες που θα έχουν βρεθεί στο Ηράκλειο. Μόνο προχθές δύο κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν συνολικά 4.700 τουρίστες, έδεσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, δίνοντας οικονομική ανάσα στο κέντρο της πόλης, που έχει δοκιμαστεί από την κρίση.

Οι τουρίστες της κρουαζιέρας συχνά πραγματοποιούν εκδρομή στην Κνωσό, ενώ περιδιαβαίνουν και στο κέντρο της πόλης, ξοδεύοντας χρήματα κυρίως σε καταστήματα μαζικής εστίασης και εμπορικά. Το ευτύχημα είναι πως τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και για την επόμενη σεζόν, οπότε και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προβλέπεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 15%-20%.

Την ίδια ώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον από Αιγύπτιους επιχειρηματίες για κρουαζιέρες και εμπορική σύνδεση από και προς την Κρήτη. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στην Αλεξάνδρεια, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας θα δημιουργηθούν τεράστιες ευκαιρίες, όπως διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στιγμές έντασης υπήρξαν προχθές το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ οδηγών ταξί και ανδρών του Λιμενικού, σε σχέση με τους κανόνες λειτουργίας του λιμανιού, μπροστά στα μάτια τουριστών κρουαζιέρας. Για λίγες ώρες, οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν στάση εργασίας, με το περιστατικό να διερευνάται από το Λιμεναρχείο. Άνδρες του Λιμεναρχείου, πάντως, υποστήριζαν ότι εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ωστόσο δε θέλησαν να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση. Για το επίμαχο ζήτημα ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να συναντηθούν με το λιμενάρχη Ηρακλείου την ερχόμενη βδομάδα.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News