Ειδήσεις

Έως 30% οι απώλειες σε μαθητές στα φροντιστήρια

«Η νέα, ξεκάθαρη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει την κυβέρνηση συνολικά αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό - λόγω των προεκλογικών του δεσμεύσεων - προ των ευθυνών τους», ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Χατζηδάκης.

«Θα πρέπει να πάψουν επιτέλους να κρύβονται πίσω από δήθεν προσπάθειες για ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων. Τα ισοδύναμα είναι προφανή - αν οι ίδιοι δεν τα βλέπουν - και λέγονται τσιγάρα, σκληρά ποτά και βόειο κρέας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ειδικά όσον αφορά στο βόειο κρέας μάς υπενθύμισε τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας απαγόρευσε την αύξηση του συντελεστή φορολογίας στο εν λόγω προϊόν.

«Αφενός καμία ελληνική οικογένεια δεν καταναλώνει πάνω από 20-30 κιλά βόειου κρέατος. Συνεπώς, αντέχει το 13% να γίνει 23%, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αντέχει το οποιοδήποτε ποσοστό ΦΠΑ επί των διδάκτρων. Αφετέρου, το 90% του βόειου κρέατος που καταναλώνει η χώρα είναι εισαγόμενο, οπότε με τη φορολόγησή του δε θίγεται η ελληνική οικονομία», σχολίασε με νόημα ο κ. Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων του νομού Ηρακλείου αναφέρθηκε και στο πόσο έχει βλάψει τον κλάδο το όλο θέμα με το 23% στα δίδακτρα. Μιλώντας για τις απώλειες των φροντιστηρίων, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για μείωση που κυμαίνεται από 20% μέχρι 30% ανά κέντρο ξένων γλωσσών. Η μείωση αφορά τόσο σε νέες εγγραφές στα φροντιστήρια (μαθητές Β' και Γ' δημοτικού), όσο και σε παλιούς μαθητές από μεγαλύτερες τάξεις που σταμάτησαν τα μαθήματα.

Σχόλια