default-image

Οι αριθμοί για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Οι αριθμοί για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του αποψινού ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά...

 #2 νίκες στα τρία τελευταία ματς με τον Παναθηναϊκό για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-0 την σεζόν 2012-13, με 2-1 το 2013-14 και ηττήθηκε στο τελευταίο χρονικά ματς με 2-1 την σεζόν 2014-15.

#4 ήττες στα ισάριθμα ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες για την σεζόν 2014-15 στις δύο έδρες γνώρισε ο ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια της Super League και στη συνέχεια για τα play off του πρωταθλήματος. Μάλιστα στα ματς των play off ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει και έμεινε στα τέσσερα γκολ που σημείωσε στα ματς της κανονικής διάρκειας, στο 4-3 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ( Αθανασιάδης – Σκόνδρας – Νoμπόα) και στο 2-1 της Τούμπας (Περέιρα).

#5 αγώνες είχαν δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2013-14, αφού εκτός από τα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και των play off υπήρξε και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Αθήνα. Ο απολογισμός του Δικεφάλου ήταν 2 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις είχαν σκοράρει ο Βούκιτς και ο Αθανασιάδης από δύο φορές κατά του Παναθηναϊκού και οι Σαλπιγγίδης και Στοχ από μια.

#45.000 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στις 12 Ιουνίου 1977 στο γήπεδο της Τούμπας, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερη με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ στα χρόνια της Α’ Εθνικής.

#25 Οκτωβρίου 1959 είχε γίνει η σέντρα στο πρώτο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής της ιστορίας και ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει με νίκη μέσα στην Τούμπα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, πρόγονο του Πιερικού. Ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 3-2 (32? Συμεωνίδης, 34? Κιουρτζής, 47? Κουϊρουκίδης – 27? Καραφουλίδης, 75? Τουλουμτζίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News