Ειδήσεις

Τζιτζικώστας: Συμφωνίες Μεϊμαράκη πίσω από κλειστές πόρτες

Σε... πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι υποψήφιοι ξιφουλκούν κατά αλλήλων και δημιουργούν... εκρηκτική κατάσταση.

Κατά μέτωπον επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορώντας τον ότι έκανε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες σχετικά με την υποψηφιότητα στο ΕΛΚ, αλλά και κόλπα που ανήκουν στο παρελθόν.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το ταξίδι στη Μαδρίτη των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία στη ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως προσχηματική τη σχετική πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στις αποφάσεις για την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. «H ΝΔ παρουσίασε τις μέρες αυτές στο ΕΛΚ στο συνέδριο στη Μαδρίτη μια πάρα πολύ κακή εικόνα που είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, το οποίο χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπως είναι το ΕΛΚ. Εξαιτίας κακών χειρισμών έχασε ο ελληνισμός τη θέση αυτή», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Mega.

Ο υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές τόνισε ότι η παράταξη είχε επιλέξει άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά «προέκυψε»- όπως είπε- ένα άλλο πρόσωπο, η Ντόρα Μπακογιάννη. «Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες», σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η συμφωνία Μπακογιάννη-Μεϊμαράκη έγινε με στόχο τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ έχει στελέχη όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης που θα μπορούσαν, επίσης, ισάξια να παίξουν αυτό το ρόλο στο ΕΛΚ.

«Βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούμε, κανείς από εμάς, και μπλοκάραμε τους Κύπριους, οι οποίοι θέλανε να έχουν κι αυτοί υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, επειδή επιμέναμε εμείς στη δική μας υποψηφιότητα. Τελικά την αποσύραμε για λόγους κακών χειρισμών στο ΕΛΚ, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μην έχουν σήμερα αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ», επεσήμανε ακόμη, ενώ επέκρινε τον κ. Μεϊμαράκη γιατί «ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια», αλλά δεν το κάνει πράξη, σημειώνοντας πως «δεν βγήκε ούτε μία φωτογραφία της ελληνικής αποστολής» και προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν συνάντησε καθόλου τον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ στη Μαδρίτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην θυελλώδη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος προ ολίγων ημερών, κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση» από τον κ. Μεϊμαράκη και «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος».

«Όταν πριν από μερικές ημέρες μπήκε ο κ. Μεϊμαράκης με τον τρόπο που μπήκε στη συνεδρίαση που γινόταν για τις εκλογές, κατά την άποψη τη δική μου ήταν μια θεατρική παράσταση, γιατί προ ολίγων ημερών είχαν συμφωνήσει τη διαδικασία...Το να προκαλούμε εντάσεις για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε εγγυητές της ενότητας σε εντάσεις που έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει, αυτά είναι κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί στήριξής του από τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τζιτζικώστας είπε του κάνουν εντύπωση όσα ακούγονται και επισήμανε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό συγκρούστηκε και προσωπικά, πριν από 1,5 χρόνο, αλλά και για κάποιες πολιτικές επιλογές, όπως ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο στραγγαλισμός στην αυτοδιοίκηση.

«Θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό να λένε κάποιοι ότι αν εκλεγώ εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει την επόμενη μέρα αντιπρόεδρος ο κ. Σαμαράς», τόνισε.

Σχόλια