Ειδήσεις

Μαριάς κατά "μερκελικής λιτότητας"-Αναφορά στη στάση Ολάντ

Στα αδιέξοδα που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη η «μερκελική πολιτική» λιτότητας αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες" καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 7/10/2015.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την άποψη Katainen για τόνωση των αγορών μέσω της ένωσης κεφαλαιαγορών και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία περί τόνωσης των επενδύσεων λέγοντας πως «εγώ θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο δε λύνεται το ζήτημα του χρέους. Ένα χρέος το οποίο έχει χτυπήσει όλες τις οικονομίες, όχι μόνο τις οικονομίες του Νότου, όχι μόνο την Ιταλία,  ακόμη και τη Γαλλία».

Μάλιστα ο κ Μαριάς αναφέρθηκε και στη στάση που τηρεί ο Γάλλος πρόεδρος λέγοντας ότι «και η Γαλλία έχει πρόβλημα με το χρέος και απ' ό,τι ακούσατε ο κύριος Ολάντ κάτι πήγε να ψελλίσει για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους -το οποίο θα φτάσει στο 206% του ΑΕΠ το 2016- αλλά η κ. Μέρκελ που κρατάει το τιμόνι της "γερμανικής Ευρώπης" ήταν σιωπηρά παγερή και με νόημα».

Στη συνέχεια ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έκανε ακόμη πιο φανερή τη σχέση μεταξύ «μερκελικής» λιτότητας και μείωσης των επενδύσεων. Υποστήριξε πως «επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, όσο συνεχίζεται η λιτότητα, όσο έχουμε υποκατανάλωση, όσο έχουμε φτώχεια κι όσο η κ. Μέρκελ -παρά τις διαμαρτυρίες των ίδιων των ευρωβουλευτών- παραμένει σταθερή στην πολιτική της.

«Επιλύστε πρώτα τα θέματα αυτά και μετά θα έχετε επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια