Ειδήσεις

57.000 τουρίστες κρουαζιέρας τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο

Βουλιάζει από χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας το λιμάνι του Ηρακλείου. Μόνο για το μήνα Οκτώβριο, 57.000 τουρίστες θα βρεθούν στο Ηράκλειο.

Σήμερα Σάββατο, δύο κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν συνολικά 4.700 τουρίστες, έδεσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τα μηνύματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την επόμενη σεζόν, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 15%-20%.

Την ίδια ώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον από Αιγύπτιους επιχειρηματίες για κρουαζιέρες και εμπορική σύνδεση από και προς την Κρήτη.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στην Αλεξάνδρεια, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στις τεράστιες ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, αναφέρεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στιγμές έντασης υπήρξαν το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταξύ οδηγών ταξί και ανδρών του Λιμενικού, σε σχέση με τους κανόνες λειτουργίας του λιμανιού, μπροστά στα μάτια τουριστών κρουαζιέρας.

Για λίγες ώρες, οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν στάση εργασίας, με το περιστατικό να διερευνάται από το Λιμεναρχείο.

Άνδρες του Λιμεναρχείου πάντως υποστήριζαν ότι εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ωστόσο δε θέλησαν να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.

Για το επίμαχο ζήτημα, ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να συναντηθούν με το λιμενάρχη Ηρακλείου την ερχόμενη βδομάδα.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια