Ειδήσεις

Κατολίσθηση στο ύψος της Σκεπαστής

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι οδηγοί κινούνται στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο 82ο χλμ. Χανίων-Σητείας, στο ύψος της Σκεπαστής, στο ρεύμα προς Ηράκλειο.

Ο δρόμος σε αυτό το σημείο έχει κλείσει στο ένα του ρεύμα, ενώ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα παραμένει περιορισμένη και υπάρχει ο κίνδυνος κι άλλων κατολισθήσεων.

Ανακοίνωση σχετικά με την κατολίσθηση αλλά και γενικότερα για τα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, η οποία εφιστά την προσοχή για το συγκεκριμένο σημείο στο ύψος της Σκεπαστής, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας εκ περιτροπής, αναφέροντας: «Οι οδηγοί που θα διέλθουν από το σημείο παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων που βρίσκονται στο σημείο, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας».

Επίσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ότι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν τις τελευταίες ώρες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Τονίζεται, επίσης, στους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ότι οφείλουν να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα στα παρακάτω σημεία:

• Στο 16ο χλμ. Χανίων-Σητείας (περιοχή Καλάμι)

• Στο 90ό χλμ. Χανίων-Σητείας (περιοχή Χαρακιανή)

• Στο 100ό-110ο χλμ. Χανίων-Σητείας (περιοχή Σίσες-Φόδελε)

• Στο 145ο χλμ. Χανίων-Σητείας ( περιοχή ΚΤΕΟ)

• Στο 175ο χλμ. Χανίων-Σητείας (περιοχή Σελινάρι).

Ακόμη, όπως αναφέρεται, έχει παρατηρηθεί ότι, όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, προκαλούνται κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο και στο πρανές του δρόμου, καθώς επίσης παρατηρούνται λασποροές και λιμνάζοντα νερά για τα οποία «οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μετακίνηση και τη διέλευσή τους από σημεία που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα».

Στη συνέχεια η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης παραθέτει γενικές συμβουλές προς τους οδηγούς που μετακινούνται με τα οχήματά τους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες:

• «Οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα για να ελέγχουμε καλύτερα το όχημά μας.

• Μειώνουμε ταχύτητα και αφήνουμε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούμε να σταματήσουμε με ασφάλεια.

• Δε φρενάρουμε απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούμε της πορείας μας.

• Έχουμε αναμμένα τα φώτα πορείας για να γινόμαστε πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.

• Χρησιμοποιούμε πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ. παγετός).

• Έχουμε στο νου μας ότι συνήθως χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας σε παγωμένο δρόμο».

(Τη φωτογραφία από το σημείο της κατολίσθησης έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr)

Σχόλια