default-image

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ντομπρόβσκις - Μεθαύριο στην Αθήνα

Οικονομία
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ντομπρόβσκις - Μεθαύριο στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναντήσεων του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, που θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:

Τη Δευτέρα 26/10, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη (ώρα 9:30) και αμέσως μετά με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10:30, στο υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12:00, κτίριο Βουλής).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14:00, Μέγαρο Μαξίμου), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του αντιπροέδρου της Ε.Ε. με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15:30, στο υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Την Τρίτη 27/10, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 9:30).

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., συνοδευόμενος από το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφτεί τον κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της "Τεχνόπολης" του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (ώρα 10:45, "Τεχνόπολη", Γκάζι).

Το πρόγραμμα του κ. Ντομπρόβσκις στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ε.Ε., κ. Ντομπρόφσκις, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε: «Στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας: από τη διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση τόσο των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News