default-image

Θέλει Πογέτ στον πάγκο η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Θέλει Πογέτ στον πάγκο η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Τo ηχηρό όνομα του Γκουστάβο Πογέτ για τον πάγκο επιθυμεί η ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται πως είναι μια από τις βασικές επιλογές για τη διαδοχή του Τραϊανού Δέλλα και το ενδιαφέρον της «Ένωσης» δεν έμεινε σε φιλολογικό επίπεδο.

Με τον 46χρονο τεχνικό συναντήθηκε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τα δείγματα ήταν πολύ καλά. Ο «Γκας», όπως τον αποκαλούν λόγω της μακράς θητείας του στην Αγγλία, φάνηκε αρκετά ενημερωμένος για την ΑΕΚ, αλλά και διαβασμένος, αφού πριν το ραντεβού είχε φροντίσει να δει κάποια παιχνίδια της ομάδας. Ο Πογέτ δεν εμφανίστηκε καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της «Ένωσης», ενώ και η διαφορά στο οικονομικά δεν είναι μεγάλη, ούτε η πρόθεση της ΠΑΕ να μην υπογράψει με κανέναν προπονητή συμβόλαιο δεσμευτικό για μετά το προσεχές καλοκαίρι δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο.

Ο Πογέτ είναι εκτός πάγκων από τον περασμένο Μάρτιο, όταν απολύθηκε από τη Σάντερλαντ, και βλέπει «ζεστά» την ΑΕΚ, καθώς επιθυμεί να δουλέψει σε έναν σύλλογο που θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους και να λάβει μέρος στην Ευρώπη. Μετά από μια αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα ως μέσος σε Γκρενόμπλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαραγόσα, Τσέλσι και Τότεναμ, αλλά και με 26 εμφανίσεις με την εθνική Ουρουγουάης, άρχισε η καριέρα του ως προπονητής. Highlights της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν τα Κυπελλούχων που πήρε το 1995 με τη Σαραγόσα και το 1998 με την Τσέλσι, αλλά και το Κόπα Αμέρικα το 1995.

Αρχικά ήταν βοηθός του Ντένις Γουάιζ σε Σουίντον και Λιντς κι εν συνεχεία του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ. Το 2009 ανέλαβε την Μπράιτον, την οποία αρχικά έσωσε από τη League One, την επόμενη σεζόν ανέβασε στην Championship και την τρίτη έφερε ως τα play offs ανόδου για την Premiership. Θεωρώντας πως έφτασε στο «ταβάνι» του με τη συγκεκριμένη ομάδα αποχώρησε από εκεί και τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε τη Σάντερλαντ, την οποία έσωσε και οδήγησε στον τελικό του Λιγκ Καπ αποκλείοντας στα ημιτελικά τη Μαν. Γιουνάιτεντ στα πέναλτι. Μάλιστα στις 19 Απριλίου του 2014 υποχρέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα με την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και στο τέλος της χρονιάς επιβραβεύτηκε με νέο διετές συμβόλαιο. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά γι’ αυτόν στη δεύτερη χρονιά του, καθώς το Μάρτιο απολύθηκε με την ομάδα του στη 17η θέση και μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με την Μπράιτον είχε απολογισμό σε 194 παιχνίδια 86 νίκες, 59 ισοπαλίες και 49 ήττες, ενώ με τη Σάντερλαντ σε 75 ματς είχε 23 νίκες, 22 ισοπαλίες και 30 ήττες.

Η ΑΕΚ, πάντως, εξετάζει κι άλλες λύσεις πλην του Πογέτ. Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ δεν απασχολεί την «Ένωση», αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ παρότι δεν είναι πρώτη επιλογή είναι πάντα στα υπόψη. Ψηλά στη λίστα παραμένει πάντα ο Χάβι Γράθια, αρκεί να… απομακρυνθεί από τη Μάλαγα. Στους «κιτρινόμαυρους» προτάθηκε και ο Γερμανός Τόμας Σάαφ, αλλά το κασέ του απέχει πολύ από τα «θέλω» της διοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News