default-image

Το Facebook διορθώνει bugs που "έτρωγαν" την μπαταρία των iPhone

Επιστήμη
Το Facebook διορθώνει bugs που "έτρωγαν" την μπαταρία των iPhone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αναφορές αρκετών χρηστών, το Facebook αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα με την λειτουργία του στο iOS και την κατανάλωση ενέργειας από τις μπαταρίες των iPhone

To πρόβλημα αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες από αρκετούς χρήστες μέσω του ίδιου του... Facebook και έκανε λόγο για κάποιες λειτουργίες στον κώδικα του προγράμματος οι οποίες κατανάλωναν αρκετή από την μπαταρία του τηλεφώνου χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε συσκευές iOS και αφορούσε κυρίως τα iPhone.

To Facebook αν και στην αρχή δεν έδειξε να αντιδρά, σύντομα αποδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, και σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός update το οποίο θα φτιάξει το πρόβλημα. Το update αυτό μειώνει μια λειτουργία του Facebook που απασχολεί συνεχώς την CPU του τηλεφώνου, διενεργώντας διαρκώς μία λειτουργία η οποία δεν έχει καμία σχέση με όσα βλέπει και χρειάζεται ο χρήστης.

Το Facebook επίσης μελετά και ένα θέμα που αφορά την αναπαραγωγή των video, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, έχοντας βγει από το app μετά από την περακολούθηση ενός video, συνεχίζει και παίζει ο ήχος του στο υπόβαθρο. Στην πράξη δηλαδή, το application κάνει μία λειτουργία η οποία δεν έχει κανένα νόημα, και καταναλώνει μπαταρία χωρίς κανέναν λόγο. Οι υπεύθυνοι του Facebook λένε ότι θα διορθώσουν και αυτή την λειτουργία, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό update.

H άμεση απάντηση του Facebook στις παρατηρήσεις των χρηστών, δείχνει ότι το θέμα κάθε άλλο παρά ασήμαντο ήταν. Παράλληλα είναι και μία απάντηση σε όσους θέλουν την εταιρία να μην δίνει μεγάλη σημασία στα παράπονα των χρηστών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Facebook είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές app στην Αμερική (πίσω μόνο από το επίσης δικό τους Messenger), και έτσι οποιοδήποτε πρόβλημα με θέματα μπαταρίας στα κινητά της Apple θα δημιουργούσε τεράστιο θέμα φήμης για την εταιρία.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News