default-image

Το άφησαν δεμένο στην κοίτη του ποταμού για να πνιγεί!

Κρήτη
Το άφησαν δεμένο στην κοίτη του ποταμού για να πνιγεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κοίτη του Γιόφυρου Ποταμού, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα, ένα σκυλί δίνει μάχη για τη ζωή του. Φοβισμένο, ανεβαίνει στα δύο του πόδια και ακουμπάει στο τοιχίο, όμως κάποια στιγμή οι δυνάμεις του θα το εγκαταλείψουν και θα πέσει μέσα στο νερό. Ίσως η στάθμη του νερού να ανέβει πιο γρήγορα. Δεν του απομένει πολύς χρόνος…

Το άτυχο ζώο είναι καταδικασμένο να πνιγεί αφού ο άγνωστος μέχρι αυτή τη στιγμή δράστης που το παράτησε εκεί το έδεσε πρώτα με χοντρό σκοινί στην κοίτη του ποταμού για να μην μπορεί να φύγει.

Ήθελε προφανώς να σιγουρευτεί ότι θα πεθάνει… Τόσο πολύ ήθελε να το ξεφορτωθεί, ώστε εξάντλησε όλη του την κακία πάνω στο ανυπεράσπιστο ζώο…

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι που νοιάζονται και μόλις είδαν το σκυλί τηλεφώνησαν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου. Σύντομα έσπευσε το προσωπικό περισυλλογής του Κυνοκομείου, ο Φώτης Φωτάκης και ο Κώστας Βιολάκης, που χωρίς κανένα δισταγμό μπήκαν μέσα στο ποτάμι και έσωσαν το σκυλί από βέβαιο θάνατο.

«Κόλλησε πάνω μου…»

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε ο Φώτης στο λογαριασμό του στο facebook μετά από αυτή τη διάσωση:

«Το ζήσαμε και αυτό. Σήμερα από θαύμα σώθηκε το σκυλάκι, από βέβαιο πνιγμό, από τον ποταμό Γιόφυρο. Δεμένο με χοντρό σχοινί στη βάση, σε ένα διαβρωμένο σίδερο για να πνιγεί. Η στάθμη του νερού ανέβαινε με γρήγορο ρυθμό. Αλλά από ό,τι φαίνεται εμείς ήμασταν πιο γρήγοροι. Το αίσθημα που έζησα εκείνη τη στιγμή, αγκαλιάζοντας το σκυλάκι, δεν περιγράφεται.

Κόλλησε πάνω μου, άντε πάμε ψυχή μου.

Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάνω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News